Μετακομίζουν οι γονείς του 14χρονου δράστη -Τα μάζεψαν και έφυγαν από τη Γέφυρα - iefimerida.gr

Μετακομίζουν οι γονείς του 14χρονου δράστη -Τα μάζεψαν και έφυγαν από τη Γέφυρα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγωμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία μετά τη δολοφονία του 14χρονου Τάσου από τα χέρια τού -επίσης 14χρονου- φίλου του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Χθες, ο ανήλικος δράστης απολογήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι ο νόμος δεν προβλέπει προφυλάκιση σε περίπτωση ανηλίκων.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον ανήλικο δράστη είναι οι εξής:

  • Ανάθεση υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς του (σε περίπτωση δηλαδή που κάνει και άλλη αξιόποινη πράξη θα διωχθούν και οι γονείς του)
  • Παρακολούθηση ψυχολογικού προγράμματος 
  • Απαγόρευση διαμονής στο χωριό του, τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (τόπος που έγινε το έγκλημα και τόπος κατοικίας και των δύο οικογενειών, δράστη και θύματος). 

Οι γονείς του δράστη και άλλα συγγενικά του πρόσωπα βρίσκονταν χθες στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της απολογίας του, παροτρύνοντάς τον μάλιστα να πει όλη την αλήθεια.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή για το παιδί τους, οι γονείς του δράστη ζήτησαν από στενούς συγγενείς τους να μεταβούν στο σπίτι τους και να τους φέρουν τα απαραίτητα για τις πρώτες νύχτες μακριά από το σπίτι τους. Οι γονείς του 14χρονου στέκονται στο πλευρό του παιδιού τους και η οικογένεια ετοιμάζεται να μετακομίσει από το χωριό που έζησε όλα αυτά τα χρόνια.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, θα εγκατασταθούν σε χωριό όχι μακριά από τη Γέφυρα, κατά άλλες, όμως, επιθυμία τους είναι να εγκατασταθούν σε κάποια πόλη για να χαθούν στο ανώνυμο πλήθος και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους υπό τις νέες συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν της περασμένης Κυριακής.

Ο συνήγορος του δράστη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και τη δικαστική απόφαση που ελήφθη, τόνισε, αναφερόμενος στο μέτρο της απαγόρευσης διαμονής του 14χρονου στη Γέφυρα, ότι «δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Βεβαίως πρόθεση του κυρίου εισαγγελέα και της κυρίας ανακρίτριας που επέβαλαν τον συγκεκριμένο όρο ήταν προφανώς να μη βρεθεί το παιδί στον τόπο του συμβάντος και για τη δική του ασφάλεια αλλά και για να μην οξύνονται τα πνεύματα».

«Οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στον γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία, η οποία τους έχει συγκλονίσει, αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις», σημείωσε ακόμη ο δικηγόρος του 14χρονου.

Παράλληλα, ο συνήγορος του δράστη διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τον 14χρονο να είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ζώα κατά το παρελθόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έγκλημα Γέφυρα 14χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ