Αρχίζουν και νοστιμίζουν οι ντομάτες, παίρνουν αυτή την απαράμιλλη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού.
Δοκιμάστε πολλές παραλλαγές της ντοματόπιτας, αν θέλετε. Η δική μου συνταγή σας δίνει τη βάση για να προσθέσετε υλικά και φαντασία.
Υλικά
- Ετοιμη ή σπιτική ζύμη για τάρτες αλμυρές
- 5 ντομάτες
- 100 γραμμάρια τυρί έμμενταλ, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- Αρωματικά: βασιλικό, φρέσκια ρίγανη...
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι
- Απλώστε τη μουστάρδα στο ταψάκι, πάνω στη ζύμη
- Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και γεμίστε το ταψάκι
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι από πάνω
- Ρίξτε το τριμμένο έμμενταλ και τα αρωματικά ψιλοκομμένα
- Ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο