ΠΑΣΟΚ: Σε επενδύσεις του αναπτυξιακού το 15% από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Σε επενδύσεις του αναπτυξιακού το 15% από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία για την εκχώρηση του ποσοστού 15% από τα έσοδα Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που θα υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την τροπολογία η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων, που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προβλέπεται συνολική χρηματοδότηση 480 εκατομμυρίων ευρώ από τη χορήγηση των παρεχόμενων ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια του νομοσχεδίου για τα έτη 2016 – 2022, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής δεδομένων των αυξημένων αναγκών.

Επίσης, η χορήγηση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής που σύμφωνα με το ΓΛΚ θα προκαλέσει απώλεια εσόδων στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, παρότι κινείται προς θετική κατεύθυνση, δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκές μέτρο δόμησης ενός σύγχρονου αναπτυξιακού νόμου.

Με αυτά τα δεδομένα, η χρηματοδότηση με πόρους που θα προέλθουν από τα έσοδα του υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων μέσω της παροχής ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που θα υπαχθούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου, κρίνεται επιβεβλημένη και ανταποκρίνεται τόσο στο περιεχόμενο και την κατεύθυνση των διατάξεων του νομοσχεδίου όσο και στο περιεχόμενο και την κατεύθυνση των διατάξεων του ν. 4389/2016.

Η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεύτερη τροπολογία η οποία αφορά την υλοποίηση επενδύσεων σ’ ένα σύγχρονο σύστημα χρήσης γης της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ τροπολογίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ