Προκαλούν οι Ρώσοι: «Οι οπαδοί μας μάχονται σαν άντρες, για την τιμή τους» - iefimerida.gr

Προκαλούν οι Ρώσοι: «Οι οπαδοί μας μάχονται σαν άντρες, για την τιμή τους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις αρκετών αξιωματούχων της ρωσικής πολιτικής σκηνής και όχι μόνο, για τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει οι Ρώσοι χούλιγκαν στις πόλεις της Γαλλίας.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Ιγκόρ Λεμπέντεφ μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής βουλής, βουλευτής του εθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής , όχι μόνο δεν καταδίκασε τα γεγονότα αλλά ουσιαστικά είπε και «μπράβο» στους χούλιγκαν.

«Δεν θεωρώ κάτι το τρομερό να πλακώνονται οι οπαδοί. Αντιθέτως. Καλά έκαναν τα παιδιά μας. Συνεχίστε!» ήταν ένα από τα τιτιβίσματά του ενώ συνέχισε γράφοντας «Δεν φταίνε οι οπαδοί για όσα συνέβησαν στη Μασσαλία και σε άλλες γαλλικές πόλεις. Φταίει η αστυνομία και η αδυναμία των διοργανωτών να περιφρουρήσουν ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό γεγονός. Δεν κατανοώ αυτούς τους πολιτικούς και τους επίσημους που καταδικάζουν τους οπαδούς μας. Πρέπει να προστατεύουμε τους οπαδούς μας, να τους φέρουμε πίσω και να προσπαθήσουμε να τους καταλάβουμε».

Λίγο αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, συνέχισε στην ίδια εθνικιστική διάθεση «Τα παιδιά μας υπερασπίστηκαν την τιμή της πατρίδας και δεν επέτρεψαν στους Αγγλους να προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο τη χώρα μας.

Την σκυτάλη πήρε ο Βλαντιμίρ Μάρκιν, αξιωματούχος της ρωσικής αστυνομίας, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει πως οι Ρώσοι μάχονται σαν άντρες, για την τιμή τους ενώ έγραψε στο twitter πως «έχουν συνηθίσει να βλέπουν “αντρες” μόνο στις γκέι παρελάσεις».

Ομως ακόμη και ο Τύπος της χώρας, φαίνεται πως δεν βρίσκει τίποτα κακό στις «δολοφονικές» επιθέσεις των Ρώσων χούλιγκαν. Ο Αντρέι Μαλοσόλοφ, αθλητικός συντάκτης και πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης Ρωσικού Τύπου, έγραψε σε άρθρο του πως αν οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές αγωνιστούν με το ίδιο πάθος που παλεύουν οι Ρώσοι οπαδοί, τότε η εθνική ομάδα θα κατακτήσει το EURO 2016. «Ανεξάρτητα με τις συνέπειας από πιθανή τιμωρία της UEFA, θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και να πούμε κάποια θετικά λόγια για τους οπαδούς μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μοναδική «παραφωνία» ο Βιτάλι Μούτκο

Αντίθετος με όλες τις παραπάνω απόψεις ήταν ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος καταδίκασε τα όσα συνέβησαν τόσο στους δρόμους της Μασσαλίας όσο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Είναι εμφανές πως κάποιοι δεν ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Κάλυψαν τα πρόσωπά τους και ντρόπιασαν τη χώρα», τόνισε στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Ρώσοι χούλιγκαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ