Γερμανός αντικαγκελάριος: «Ανεύθυνη η πρόταση Μπαρόζο για ευρωομόλογο» - iefimerida.gr

Γερμανός αντικαγκελάριος: «Ανεύθυνη η πρόταση Μπαρόζο για ευρωομόλογο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aνεθυνη χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Η κατάσταση στην ευρωζώνη εξελίσσεται πλέον σε θρίλερ, με τους Ευρωπαίους να μην μπορούν να χαράξουν κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση της κρίσης την ίδια ώρα που η Ισπανία είναι προ των πυλών του Μηχανισμού Στήριξης και το Βέλγιο «μπαίνει στο χορό» των υποβαθμίσεων.

Η κατάσταση για το ευρώ φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σχεδιαμό. Οι Γερμανοί λένε πεισματικά «νάιν» στην προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου παρά την πρόταση της Επιτροπής. Χαρακτηριστικά, πρίν λίγο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για έκδοση ευρωομολόγου.

Οι εξελίξεις κινούνται πλέον τόσο ραγδαία, που ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς στην Ευρώπη γίνονται θιασώτες του συνήθματος «ή τώρα ή ποτέ» για τη σωτηρία της Ε.Ε. Το ευρώ καταρρέι έναντι του δολαρίου, αγγίζοντας το 1,32, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευαίων μηνών.

Η Ισπανία «προ των πυλών» του EFSF

Την ίδια ώρα, νευρικότητα έχει προκαλέσει και η διαρροή προς τον Τύπο, πως η Ισπανία είναι προ των πυλών του μηχανισμού στήριξης. Σύμφωνα με το Bloomberg μια λύση που προκρίνεται είναι η δημιουργία μιας «bad bank» (κακιά τράπεζα) η οποία θα αναλάβει να απορροφήσει τα τοξικά ομόλογα και τις προβληματικές τοποθετήσεις τραπεζών.
Κάτι τέτοιο θα κοστίσει περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία σύμφωνα με το πρακτορείο, μπορούν να αναζητηθούν είτε στον EFSF είτε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ