Υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση η Κλίντον: Σεξιστής ο Τραμπ - iefimerida.gr

Υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση η Κλίντον: Σεξιστής ο Τραμπ

(EUROKINISSI/ AP Photo/Julio Cortez)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση έφερε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας η Χίλαρι Κλίντον, χαρακτηρίζοντας ως σεξιστή και εχθρό των δικαιωμάτων των γυναικών τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θέλει να ξαναδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της, μιλάει με έναν κώδικα που υπονοεί: ας πάμε ξανά την Αμερική προς τα πίσω, στην εποχή που η άμβλωση ήταν παράνομη», τόνισε η Κλίντον σε ομιλία της.

«Εχει πει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να τιμωρούνται σε περίπτωση άμβλωσης», υπενθύμισε, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναγκάστηκε να αλλάξει στάση. «Εχει αποκαλέσει γυναίκες πόρνες, σκύλες, βρομερά ζώα. Μοιάζει δύσκολο να υπολογίζουμε σ' αυτόν για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, όταν έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες είναι πρόβλημα για τους εργοδότες», πρόσθεσε η πρώην πρώτη κυρία και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Κλίντον τόνισε ότι θα δώσει μάχη για τη μισθολογική ισότητα, τον οικογενειακό προγραμματισμό και το δικαίωμα να παίρνει κάποια τις δικές της αποφάσεις για την υγεία της, ενώ συνέχισε να αποκαλεί τον Τραμπ απλά με το μικρό του όνομα, Ντόναλντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ