Αυτοί που έγραψαν ιστορία στα «γεράματα» - iefimerida.gr

Αυτοί που έγραψαν ιστορία στα «γεράματα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να ολοκληρώσουν την καριέρα τους σε ένα EURO. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα κατόρθωσαν να μείνουν στην ιστορία και το iefimerida.gr κάνει μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν.

Ο γηραιότερος παίκτης που εμφανίστηκε σε EURO

Ο Λότερ Ματέους σε ηλικία 39 ετών και 91 ημερών αγωνίστηκε κόντρα στην Πορτογαλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Κάτων Χωρών το 2000. Φορώντας τη φανέλα της Γερμανίας για 150η φορά, ο Ματέους με την σπουδαία καριέρα σε Γκλάντμπαχ, Μπάγερν και Ιντερ, έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Δανός Μόρτεν Όλσεν, ο οποίος το 1988 αγωνίστηκε στην ήττα της Δανίας από την Ιταλία σε ηλικία 38 ετών και 308 ημερών. Ο Γκαμπόρ Κίραλι (Ουγγαρία), ο Σέι Γκίβεν (Ιρλανδία) και ο Γκουνλάιφουρ Γκουνλάιφσον (Ισλανδία) θα έχουν τη δυνατότητα στο φετινό EURO να σπάσουν το ρεκόρ του Ματέους.

Ο γηραιότερος παίκτης που κατέκτησε EURO

Ολοι θυμούνται το γκολ του Μάρκο Φαν Μπάστεν στον τελικό του 1988 απέναντι στην ΕΣΣΔ όμως ελάχιστοι γνωρίζουν τον άνθρωπο που «σέρβιρε» για αυτό το έξοχο γκολ. Ο Αρνολντ Μιούρεν σε ηλικία 37 ετών και 22 ημερών, ήταν αυτός που σημάδεψε τον Φαν Μπάστεν και ο έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά το τρόπαιο. Αυτός που θα έχει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να σπάσει το ρεκόρ του Μιούρεν, είναι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αφού είναι ήδη 38, ωστόσο θα πρέπει η Ιταλία να κατακτήσει φυσικά το τρόπαιο στη Γαλλία.

Ο γηραιότερος που αγωνίστηκε σε τελικό

Τον συγκεκριμένο τίτλο κατέχει ο Γιανς Λέμαν. Σε ηλικία 38 ετών και 232 ημερών αγωνίστηκε στον τελικό του 2008 όπου η Γερμανία ηττήθηκε από την Ισπανία. Ο άλλοτε τερματοφύλακας των Σάλκε, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ έκανε εξαιρετικό τουρνουά όμως στον τελικό δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στις προσπάθειες του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος έβαλε τέλος σε μια ξηρασία τίτλων 44 ετών για τους Ισπανούς.

Ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε σε EURO

Ο Ιβιτσα Βάστιτς υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στην Στούρμ Γκρατς και την Αούστρια Βιέννης. Στο παιχνίδι με την Πολωνία το 2008, ήρθε από τον πάγκο και με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις ισοφάρισε για την Αυστρία σημειώνοντας το 14ο τέρμα του σε 50 εμφανίσεις και παράλληλα έγινε ο γηραιότερος που έχει βρει μέχρι και σήμερα δίχτυα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 παίκτες ηλικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ