H επίσημη μπάλα της διοργάνωσης - iefimerida.gr

H επίσημη μπάλα της διοργάνωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εποχές που οι ποδοσφαιριστές δεν έδιναν σημασία στην μπάλα με την οποία έπαιζαν ή δεν υπολόγιζαν στις «βοήθειές» της, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον σε κάθε διοργάνωση, υπάρχει ένας νέος τύπος μπάλας. Αυτό ισχύει και για το EURO της Γαλλίας.

Ονομάζεται «Beau Jeu» και πέρασε από τα τελευταίας τεχνολογίας τεστ πριν αποφασιστεί ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί. Δημιουργήθηκε από συνθετικό υλικό και όχι από δέρμα, ενώ αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η επιφάνειά της.

Δεν αποτελείται από δώδεκα πεντάγωνα και 20 εξάγωνα. Η Αdidas αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μόνο πέντε ίδια πάνελ (ο συνδυασμός πεντάγωνων και εξάγωνων), τα οποία δεν ράβονται μεταξύ τους αλλά συγκολλιούνται με την ειδική μέθοδο thermal bonding. Έτσι η μπάλα αποκτά όχι μόνο ανθεκτικότητα αλλά και συμμετρία.

Οσο για τα τεστ στα οποία προχώρησε η Adidas για τις τελικές διορθώσεις; 3.500 σουτ με ταχύτητα 50 χλμ την ώρα πάνω σε μια ατσάλινη επιφάνεια...


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 μπάλα ADIDAS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ