Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου - iefimerida.gr

Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου

φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κήπος της Πειραιώς 260 φιλοξενεί φέτος μία σειρά από μουσικές βραδιές.

Κάθε μία από αυτές έχει ξεχωριστό χαρακτήρα.
Ιούνιος
Ο Γιώργης Χριστοδούλου μας ταξιδεύει στο Παρίσι του Αττίκ (19/6), η Σαββίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico και τη Λάμια Μπεντίουι μας σεργιανούν στις μουσικές του κόσμου(20/6). Οι Mikelis & Najem Projectοδηγούν την αραβική μουσική σε δυτικούς δρόμους (27/6), ο Σωκράτης Σινόπουλος παντρεύει δεξιοτεχνικά την πολίτικη λύρα με απρόσμενα μουσικά είδη (30/6).
Ιούλιος
Τον Ιούλιο, ο Μιχάλης Δέλτα μας παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο(2/7) και οι Methexis βλέπουν μέσα από την rock αισθητική τη σύγχρονη και κλασσική ορχηστρική μουσική, jazz και μουσικό θέατρο (6/7).

ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Attic à Paris, 19 Ιουνίου – 21:00

Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου | iefimerida.gr 0

Ο μουσικός και τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου μας προσκαλεί σε μία βραδιά αφιερωμένη στον αγαπημένο του δημιουργό, Αττίκ. Ο Αττίκ, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού στις αρχές του 20ού αιώνα, κατά κόσμον Κλέων Τριανταφύλλου (1885-1944), συνέθετε, έγραφε τους στίχους και ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια του. Τη δεκαετία του 1930 δημιούργησε την περίφημη «Μάντρα του Αττίκ», έναν πρωτότυπο καλλιτεχνικό όμιλο στον οποίο συμμετείχαν τραγουδιστές, μίμοι, παρουσιαστές και λοιποί καλλιτέχνες. Οι παραστάσεις της Μάντρας έμειναν ιστορικές και τα τραγούδια αυτά του Αττίκ τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

Σαββίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico – Lamia Bedioui, Τα τραγούδια του Άλλου, 20 Ιουνίου – 21:00

Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου | iefimerida.gr 1


Η Σαβίνα Γιαννάτου, οι Primavera en Salonico και η Λάμια Μπεντίουι είναι καλλιτέχνες αγαπητοί στο ελληνικό κοινό για τις κοινές αναζητήσεις τους στις μουσικές του κόσμου. Γνωστοί για τις γεμάτες ενέργεια και ζωντάνια εμφανίσεις τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, αφιερωμένη στις μουσικές των «Άλλων», όλων αυτών που βρίσκονται ξένοι σε έναν τόπο.

Το σχήμα θα παρουσιάσει τραγούδια και μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Ιταλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, σεφαραδίτικα, αρμένικα, βαλκανικά και ελληνικά της ξενιτειάς – τραγούδια που αναφέρονται σε κοινότητες, μειονότητες, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ακόμη και ολόκληρους λαούς που βρέθηκαν περαστικοί, «φιλοξενούμενοι» ή εγκατεστημένοι μακριά από τον ιστορικό γενέθλιο τόπο τους.

NO WALL MUSIC Mikelis & Najem Project, 27 Ιουνίου – 21:00

Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου | iefimerida.gr 2

Το σχήμα NO WALL MUSIC Mikelis & Najem project είναι μια μουσική συνεργασία που προκύπτει από το κοινό περιβάλλον δράσης δύο καλλιτεχνών. Του Έλληνα Δημήτρη Μικέλη, που ζει και εργάζεται στη Ραμάλλα της Παλαιστίνης τα τελευταία επτά χρόνια, και του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Νατζέμ. Με αφετηρία την αραβική μουσική παράδοση, που αποτέλεσε το έναυσμα για την εν λόγω μουσική σύμπραξη, οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις εμπειρίες τους ως συνθέτες και εκτελεστές και δημιουργούν μια μουσική ατμόσφαιρα όπου το αραβικό στοιχείο επικρατεί, ενώ φιλτράρονται μέσα σε αυτό επιρροές από άλλα είδη, όπως της κλασικής μουσικής αλλά και της τζαζ.

Socratis Sinopoulos Quatret 8 Winds, 30 Ιουνίου – 21:00

Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου | iefimerida.gr 3


Όταν o αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την jazz και την σύγχρονη μουσική, το αποτέλεσμα μαγεύει το κοινό. Οι μελωδίες του δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, φτιάχνουν έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτόγνωρο ήχο και καλούν το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Κήπο της Πειραιώς 260.

Μιχάλης Δέλτα Life is now, 2 Ιουλίου – 21:00

Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου | iefimerida.gr 4


Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο. Στο Life is now, η σύγχρονη ηλεκτρονική σύνθεση συμπορεύεται με το νεορομαντικό ακουστικό ύφος μέσα από ambient διαδρομές.

Ο Μιχάλης Δέλτα, ένας από τους πιο αγαπημένους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το Life is now είναι η τελευταία δισκογραφική δουλειά του, που θα παρουσιάσει ζωντανά στον Κήπο της Πειραιώς 260 με ένα μουσικό σχήμα εγχόρδων, πιάνου, κρουστών και αναλογικών συνθεσάιζερ, μαζί με κομμάτια από προηγούμενα έργα του, όπως το Forbidden Poetry. Την μουσική υποστηρίζει ένα ειδικό για την παράσταση video art project, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, οικεία και συγχρόνως ανεξερεύνητη. Κεντρικός ήρωας είναι ο σύγχρονος άνθρωπος, που ως αναζητητής της υπαρξιακής του ταυτότητας.

Methexis Suiciety, 6 Ιουλίου – 21:00

Φεστιβάλ Αθηνών: Προγραμματίζει συναυλίες στην Πειραιώς -Από Μιχάλη Δέλτα μέχρι Σαββίνα Γιαννάτου | iefimerida.gr 5


Το progressive rock συγκρότημα Methexis παρουσιάζει την μουσική παράσταση Suiciety. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του δεύτερου δίσκου Suiciety στο Τριανόν τον Απρίλη του 2015 με την χρήση πνευστών, animation και performance, οι Methexis επιστρέφουν σε μια αναδιαρθρωμένη παρουσίαση του υλικού τους σε μια ξεχωριστά σχεδιασμένη συναυλία.

Οι Methexis, πλέον σαν 4μελές σχήμα θα παίξουν, εκτός των άλλων, εξολοκλήρου τον δεύτερο δίσκο Suiciety (έναν concept δίσκο για την πορεία ενός ανθρώπου προς την αυτογνωσία, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία μέχρι την απόφαση για επικοινωνία της αλήθειας του) και για πρώτη φορά ολόκληρη την rock σουίτα The Fall Of Bliss από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ