Ντράγκι: Κίνδυνος για μόνιμη ζημιά στην οικονομία της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Ντράγκι: Κίνδυνος για μόνιμη ζημιά στην οικονομία της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κίνδυνο μόνιμης ζημιάς στην οικονομία της Ευρωζώνης μπορεί να προκαλέσει η πολυετής αδύναμη ανάπτυξη, η οποία έχει εξαλείψει την παραγωγικότητα, επεσήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών, ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι η νομισματική πολιτική δεν επαρκεί από μόνη της, για να τονώσει την ευρωπαϊκή οικονομία. «Η πολυετής αδύναμη ανάπτυξη έχει εξαλείψει την παραγωγικότητα της Ευρωζώνης και έχει αυξήσει τον κίνδυνο μόνιμης ζημιάς στην οικονομία της Ευρωζώνης». Σημείωσε ότι η δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη ήταν υφεσιακή για πολλά χρόνια, ενώ η σύγκλιση σε κάποιες χώρες έγινε κυρίως μέσω φόρων και όχι μέσω περικοπών δαπανών.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απέδωσε σε πολιτικούς λόγους την ολιγωρία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και έκανε λόγο για υψηλό κόστος που επιφέρουν οι καθυστερήσεις αυτές.

Όσον αφορά το ζήτημα του πληθωρισμού, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον πληθωρισμό να κινείται σε εκτός στόχου επίπεδα», καθιστώντας σαφές ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί η μόνιμη ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι ανάπτυξη Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ