Διάλογοι υπουργών: ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τον Γκοτζαμάνη - iefimerida.gr

Διάλογοι υπουργών: ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τον Γκοτζαμάνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνειρμούς με τη χούντα και τις αντισυγκεντρώσεις "αγανακτισμένων πολιτών" προκάλεσαν σε πολλούς υπουργούς τα χθεσινά επεισόδια στους Αγίους Αναργύρους κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ διάχυτος υπήρξε και ο προβληματισμός των υπουργών για τον "οδικό χάρτη" και τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση.

"Εκείνο που χρειάζεται δεν είναι ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής μόνο, αλλά ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που να ενσωματώνεται σε δομές ανάπτυξης και θεσμών", επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, που, απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου, είπε: "Πρόεδρε, πάρε μια κουδούνα και με τις αποφάσεις σου σήμανε συναγερμό".

"Να μη λέμε ότι έχουν περάσει οι δυσκολίες", προέτρεψε η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ η Λούκα Κατσέλη εκτίμησε ότι "η ύφεση δε θα είναι 3, αλλά 4,1%". "Σήμερα έγινε μια επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου, που είναι και πολιτική επανεκκίνηση. Τώρα, το μπαλάκι είναι σε άλλους", είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι "εμείς πρέπει να θέτουμε τα ερωτήματα και να λέμε την αλήθεια". Ο Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε "στρατηγικό λάθος να δοθούν η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ", με τον Γιώργο Παπανδρέου να τού απαντά: "Πού το είδες αυτό, δεν υπάρχει πουθενά"

Καταδίκη για Λοβέρδο

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για τον παραλίγο προπηλακισμό του Ανδρέα Λοβέρδου. "Χρησιμοποιούνται μετά το 1960 μέθοδοι-καρφίτσα με καμουτζήδες και γκοτζαμάνηδες, αντισυγκεντρώσεις από την υποτιθέμενη αριστεροδεξιά", είπε ο Νίκος Σηφουνάκης, ενώ ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: "Θυμάμαι από τη Χούντα και μου έχουν διηγηθεί και για πριν από αυτή μεγάλες συγκεντρώσεις δικές μας κατά τις οποίες 10 άτομα μαζεύονταν στην άκρη, μας έλεγαν μειοδότες και μας διέλυαν. Την άλλη μέρα ο συντηρητικός τύπος έγραφε για αγανακτισμένους πολίτες και τους έδειχνε με σημαίες ελληνικές, τα κοντάρια των οποίων χρησιμοποιούσαν για να μας δέρνουν. Αυτό το φαινόμενο αναπαράγεται σήμερα. Δεν ξέρω αν ανήκαν σε κόμμα συγκεκριμένο, αλλά αυτό δεν είναι δημοκρατία. Τότε ήταν αντισυγκεντρώσεις που τις βάφτιζαν αγανακτισμένους πολίτες η χούντα και οι συντηρητικοί, σήμερα δεν ξέρω πού ανήκουν, αλλά τους αναγνώρισε ο δήμαρχος".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ