Πιτσιόρλας: Το Ελληνικό ξεκινάει το 2017 -Ποια έργα θα γίνουν - iefimerida.gr

Πιτσιόρλας: Το Ελληνικό ξεκινάει το 2017 -Ποια έργα θα γίνουν

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να κάνει λόγο για μία σειρά από έργα που δέχθηκαν να κάνουν οι επενδυτές, τα οποία δεν υπήρχαν στην προηγούμενη σύμβαση.

Οταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα του έργου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε ότι αυτό θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017. «Στα 12 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου, στην πρώτη πενταετία να γίνει το μεγάλο μέρος των έργων υποδομής και επίσης να καταβληθεί το 50% του τιμήματος μέχρι το 2018 που μας καίει πάρα πολύ για τα θέματα των υποχρεώσεών μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στον φόβο που υπήρχε ότι θα χτιστούν σπίτια στην παραλία του Ελληνικού με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση ο κόσμος στη θάλασσα. «Αυτά τα θέματα διευκρινίστηκαν και λύθηκαν. Η κάλυψη 15% στην παραλία μπροστά, μεγάλα κομμάτια ανοιχτά, ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Το δεύτερο είναι ότι ουσιαστικά από τα 6.000 στρέμματα που είναι όλη η έκταση περίπου τα 3.000 στρέμματα θα είναι πράσινο και ανοιχτοί χώροι. Θα υπάρξει πρόσβαση όλων στην περιοχή αυτή. Θα οργανωθεί ένα τεράστιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων που θα συνδέει όλες τις περιοχές με όλα τα σημεία της έκτασης», εξήγησε για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέργιος Πιτσιόρλας ΤΑΙΠΕΔ ελληνικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ