Ανάσα στην αγορά αυτοκινήτων - Ετρεξαν για την απόσυρση - iefimerida.gr

Ανάσα στην αγορά αυτοκινήτων - Ετρεξαν για την απόσυρση

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ανάσες πήρε η αγορά αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα, καθώς όσοι είχαν κατά νου να αγοράσουν Ι.Χ. έσπευσαν να αξιοποιήσουν το κίνητρο της απόσυρσης και να αποφύγουν την προαναγγελθείσα αύξηση των Τελών Ταξινόμησης, που ήδη “τρέχει” από την 1η Ιουνίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Μάιο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 17.290 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 13.000 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 33%. Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ανέρχονται σε 14.108 έναντι 9.523 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο περσινό μήνα, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση 48,1%.

Ενδιαφέρον έχουν και τα αναλυτικά στοιχεία που αποτυπώνουν τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, αφού πέρα από τις μάλλον αναμενόμενες επιλογές, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τσέπες που... αντέχουν, τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα “τσουχτερά” ασφάλιστρα και βέβαια την “αλμυρή” τιμή των καυσίμων. Μεταξύ άλλων, 191 Έλληνες αγόρασαν καινούργιο JEEP, 5 άλλοι προτίμησαν μια Jaguar του... κουτιού, ενώ υπήρξαν και 3 που “επένδυσαν” σε μια καινούργια Porsche, αριθμοί που σαφώς απέχουν πολύ από τις... δόξες του λίαν πρόσφατου παρελθόντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απόσυρση αυτοκίνητο αγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ