Οι βρετανικές τράπεζες ετοιμάζονται για διασπαση της ευρωζώνης - iefimerida.gr

Οι βρετανικές τράπεζες ετοιμάζονται για διασπαση της ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωζώνης ή εξόδου μιας χώρας ετοιμάζουν πυρετωδώς οι βρετανικές τράπεζες καθώς θέλουν να είναι έτοιμες για κάθε πιθανό σενάριο.

Σύμφωνα με τον Άντριου Μπέιλι, ανώτατο στέλεχος της εποπτικής αρχής του τραπεζικού συστήματος της χώρας (Financial Services Authority, FSA), οι βρετανικές τράπεζες δεν έχουν μεγάλη έκθεση στο χρέος των χωρών της ευρωζώνης, ωστόσο είναι υποχρεωμένες να ετοιμάζονται ακόμα και για τα χειρότερα. «Δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε και δεν επαναπαυόμαστε σε αυτό το μέτωπο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ως εποπτική αρχή είναι ευτυχείς να βλέπουν τις βρετανικές τράπεζες «να ετοιμάζονται για όλες τις μη ελεγχόμενες συνέπειες της κρίσης της ευρωζώνης».

Στη συνέχεια ο κ. Μπέιλι αναφέρθηκε στα σενάρια για τα οποία προετοιμάζονται βρετανικές τράπεζες ένα από τα οποία είναι και η έξοδος μίας ή περισσότερων χωρών από την ευρωζώνη:

«Η καλή διαχείριση του κινδύνου σημαίνει προγραμματισμό για μη πιθανά αλλά σοβαρά σενάρια και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγνοούμε την προοπτική μίας μη συντεταγμένης εξόδου κάποιων χωρών από την ευρωζώνη. Δεν εκφράζω άποψη, αν αυτό θα συμβεί, αλλά θα πρέπει να είναι μέσα στη σφαίρα του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ