Μη χάσετε αυτή την all time classic μαρμελάδα, με φρούτα εποχής.
Υλικά
- 1 κιλό ώριμα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι
- 900 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τα κεράσια και βγάλτε τα κουκούτσια (με γάντια κουζίνας, βάφουν!)
- Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια βαθιά κατσαρόλα
- Βάλτε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να σιγοβράσει
- Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα ως την άλλη μέρα
- Την επόμενη, βράστε πάλι τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά για 20 λεπτά
- Αφαιρέστε τον αφρό, μόλις σχηματιστεί
- Οταν το υγρό γίνει παχύ, η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη
- Βάλτε την σε γυάλινα βαζάκια, διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο