Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση -Περιμένει τη δόση και ετοιμάζει τα μέτρα για τα εργασιακά - iefimerida.gr

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση -Περιμένει τη δόση και ετοιμάζει τα μέτρα για τα εργασιακά

Σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι την εκταμίευση της δόσης βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου η ηγετική ομάδα να μπορέσει να καταρτίσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για την πορεία της χώρας με κορυφαία προτεραιότητα την επιστροφή στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με προσοχή τις διαβουλεύσεις. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συζήτησε με τον πρωθυπουργό. Το οικονομικό επιτελείο άλλωστε, κάνει «αγώνα δρόμου» για να τελειώνει με τις ουρές της αξιολόγησης.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο iefimerida.gr εμφανίζονται καθησυχαστικές. «Είμαστε στις καθυστερήσεις» σημειώνουν και εξηγούν ότι θα συνεχιστούν οι τηλεδιασκέψεις του οικονομικού επιτελείου με στόχο να διευθετηθούν όλα μέσα στις επόμενες ώρες.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα»
Στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης εστιάζουν στον τρόπο υλοποίησης του σκληρού Προγράμματος, με το μόνιμο φόβο τα έσοδα να μην αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και η οικονομία να οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ύφεση.
Κυβερνητικός αξιωματούχος πάντως, ερωτηθείς από το iefimerida.gr αν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα απαντά λακωνικά: «δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο». Επιπλέον, άλλη πηγή από το Μαξίμου τονίζει ότι πρόκειται για «ένα ανύπαρκτο θέμα» καθώς και για μία προσπάθεια για «αλλαγή της ατζέντας από διάφορα δημοσιογραφικά κέντρα».

«Οποιοδήποτε κομμάτι της αξιολόγησης μας ανησυχεί»
Ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν εφησυχάζουν από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι έρχεται ένας «καυτός» Σεπτέμβριος, με τα εργασιακά επί τάπητος. «Οποιοδήποτε κομμάτι της επόμενης αξιολόγησης μας ανησυχεί» σημειώνουν κύκλοι του πρωθυπουργού προσθέτοντας ότι «η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να μείνει άπραγη καθώς έχει κόκκινες γραμμές».
Οι διαθέσεις του Ταμείου άλλωστε είναι γνωστές σε ό, τι αφορά στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Απελευθέρωση απολύσεων, επαναφορά του «λοκ άουτ», αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο συνιστούν κάποιες από τις πάγιες απαιτήσεις του ΔΝΤ. Ξορκίζοντας έτσι τα χειρότερα ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων, μιλούν για ένα «κορυφαίο ζήτημα» που «για την Αριστερά είναι κόκκινη γραμμή», με κυβερνητικό αξιωματούχο να δηλώνει στο iefimerida.gr «ότι πρόκειται για ακόμα πιο ευαίσθητο θέμα και από το ασφαλιστικό και από το φορολογικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση μέτρα δόση Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ