Η Ελεονώρα Μελέτη κάνει τεστ για άρρωστα μυαλά - iefimerida.gr

Η Ελεονώρα Μελέτη κάνει τεστ για άρρωστα μυαλά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουιτάρει η ίδια τον τίτλο: «Τεστ για άρρωστα μυαλά -Πώς θα μειώσω τα υγρά μου;» η Ελεονώρα Μελέτη, και παραπέμπει σε άρθρο υγείας στο ενδιαφέρον σάιτ της eleonorameleti.com στο οποίο δίνει συμβουλές υγείας, καλής διατροφής και ομορφιάς.

To tweet της είναι υπαινικτικό:

Η Ελεονώρα Μελέτη κάνει τεστ για άρρωστα μυαλά  | iefimerida.gr 0


Αλλά το άρθρο είναι καθαρά ιατρικό με τίτλο «Κράτα γερά, αλλά όχι υγρά»:


«Έχεις κάνει το πρόγραμμα της διατροφής σου σωστά, έχεις γυμναστεί όπως πάντα, αλλά τόσο η εικόνα του σώματος σου, όσο και η αίσθηση που έχεις γι αυτό, δεν σε ικανοποιεί. Και ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, αυτό σε απογοητεύει. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Κατακράτηση υγρών. Ο βασικός λόγος για τον οποίο ανεβαίνουν τα κιλά στη ζυγαριά χωρίς να έχεις φάει, ο βασικός λόγος για τον οποίο νιώθεις πρησμένη σε μπράτσα και πόδια, ο βασικός λόγος για τον οποίο βλέπεις και νιώθεις την κοιλιά σου χαλαρή και πλαδαρή ( σε περίπτωση που γυμνάζεσαι)
Οι αιτίες για την κατακράτηση υγρών είναι αρκετές και κάποιες από αυτές μπορεί να αποτελούν είτε σύμπτωμα είτε αποτέλεσμα κάποιας ελαφριάς ή και σοβαρής ασθένειας, γι αυτό και καλό θα ήταν όταν παρατηρείτε εκτεταμένη κατακράτηση να πηγαίνετε στο γιατρό για ένα τσεκ απ.
Αν όλα είναι καλά με την υγεία σας και εξακολουθείτε να κρατάτε υγρά , τότε να τα πιθανότερα σενάρια
Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο
Λίγες μέρες πριν από την περίοδο κάθε μήνα, πολλά σώματα κρατάνε υγρά, στο πλαίσιο των συμπτωμάτων του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Καλό είναι, μια εβδομάδα πριν την περίοδο , εφόσον έχετε σταθερό κύκλο και μπορείτε να το προβλέψετε, να ελαττώσετε το αλάτι στη διατροφή σας και να αυξήσετε τα τρόφιμα και τα φρούτα που είναι πλούσια σε κάλλιο.
Αφυδάτωση
Ο οργανισμός έχει ανάγκη από νερό και πάντα βρίσκει τον τρόπο να διατηρεί τα απαραίτητα επίπεδα, είτε του δίνετε περισσότερο είτε λιγότερο νερό. Αν ο οργανισμός σας έχει τα σωστά υγρά τότε θα αποβάλει τα περίσσια μέσω των ούρων. Αν όμως στερείται τότε θα φροντίσει να κατακρατήσει νερό για να έχει αποθέματα. Από αυτό και μόνο γίνεται κατανοητό πως πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό! Ειδικά όταν έχουμε κατακράτηση, γιατί αυτό από μόνο του μπορεί να υποδηλώνει αφυδάτωση!
Παραπάνω αλάτι στο φαγητό
Το αλάτι είναι απαραίτητο στον οργανισμό όχι όμως σε υπερβολική δόση γιατί τότε είναι που οδηγεί στην κατακράτηση υγρών στο σώμα. Το υψηλό νάτριο κρατάει δέσμιο το νερό, είτε το παίρνουμε ατόφιο ως αλάτι στο φαγητό είτε καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε νάτριο. Και επειδή το αλάτι είναι απαραίτητο δεν πρέπει να το αποβάλουμε τελείως από τη διατροφή μας, αλλά να το ρυθμίσουμε ώστε να καταναλώνεται στις σωστές δόσεις ή σε μειωμένες όταν το σώμα μας κρατάει νερό
Ξενύχτι και αλκοόλ
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά παρά μόνο ότι όταν ξενυχτάμε και έχουνε καταναλώσει και αλκοόλ, τότε ένα μόνο πράγμα μπορεί να συμβεί. Να ξυπνήσουμε την άλλη μέρα το πρωί πρησμένες και με έντονη δυσφορία. Η κατακράτηση υγρών σε περίπτωση ξενυχτιού είναι δεδομένη. Γι αυτό την επομένη μέρα καλό θα ήτα α κάνουμε έναν καλό ύπνο και να πιούμε πολύ πολύ νερό για αποτοξίνωση από το αλκοόλ.
Άγχος
Το άγχος κλασικά συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις λίστες όλων των δεινών που πλήττουν το σώμα και τον οργανισμό μας. Το έχουμε ξαναπεί και σε πάλα άρθρα, άγχος ίσον κορτιζόλη και κορτιζόλη ίσον κατακράτηση υγρών.
Πέρα από αυτές τις αιτίες που είναι καμουφλαρισμένες υπάρχουν και άλλοι πιο ενδεικτικοί λόγοι όπως η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, η χρήση φαρμάκων, οι κάποιες νεφρικές ή καρδιακές παθήσεις που επίσης οδηγούν σε κατακράτηση υγρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελεονώρα Μελέτη τεστ άρρωστα μυαλά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ