Είναι ένα ραφινάτο πιάτο για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα και κοτόπουλο. Ξεφεύγετε οριστικά από τις τηγανητές πατάτες.
Υλικά
- 2 ως 4 μήλα γκόλντεν και Τριπόλεως (γλυκά και ξινά)
- 1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε οκτώ κομμάτια
- Εγώ δεν πετάω τη φλούδα, για να μη λιώσουν
- Πετάξτε την καρδιά και τα κουκούτσια
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο
- Τοποθετήστε τα μήλα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Αν τα μήλα είναι ξινά, προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, γίνονται καραμελωμένα
- Το θυμάρι στο σερβίρισμα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο