Τα αυγά που συναντάμε στο πρωινό των ξενοδοχείων και σπάνια είναι πετυχημένα!
Γαλλιστί λέγονται « brouillés», αγγλιστί λέγονται «scrambled» που σημαίνει «ανακατεμένα», «χτυπημένα». Τρώγονται θαυμάσια και ως κύριο γεύμα αυτά τα αυγουλάκια, με μια σαλάτα.
Εχουν κανα-δυό μυστικά τα αυγά σκραμπλ για να πετύχουν. Σας δίνω τη συνταγή.
Υλικά
- 3 αυγά ανά άτομο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
- Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα πιπέρι καγιέν, μοσχοκάρυδο, μαϊντανό, σχοινόπρασο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο
- Σπάστε τα αυγά, χτυπήστε ελαφρά, προσθέστε το γάλα
- Οταν το τηγάνι ζεσταθεί καλά, ρίξτε το μείγμα
- ΑΜΕΣΩΣ, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
- Ανακατέψτε ελαφρά επί 15 δευτερόλεπτα (εκτός φωτιάς) με ξύλινη κουτάλα
- Τα αυγά σκραμπλ είναι έτοιμα!
Μη φοβηθείτε το σχοινόπρασο, απογειώνει τη γεύση του σκραμπλ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο