Τα αυγά που συναντάμε στο πρωινό των ξενοδοχείων και σπάνια είναι πετυχημένα!
Γαλλιστί λέγονται « brouillés», αγγλιστί λέγονται «scrambled» που σημαίνει «ανακατεμένα», «χτυπημένα». Τρώγονται θαυμάσια και ως κύριο γεύμα αυτά τα αυγουλάκια, με μια σαλάτα.
Εχουν κανα-δυό μυστικά τα αυγά σκραμπλ για να πετύχουν. Σας δίνω τη συνταγή.
Υλικά
- 3 αυγά ανά άτομο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
- Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα πιπέρι καγιέν, μοσχοκάρυδο, μαϊντανό, σχοινόπρασο (προαιρετικά)
![Αφράτα αυγά, σκραμπλ | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-06/oeuf1.jpg?itok=9a19r5L9)
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο
- Σπάστε τα αυγά, χτυπήστε ελαφρά, προσθέστε το γάλα
- Οταν το τηγάνι ζεσταθεί καλά, ρίξτε το μείγμα
- ΑΜΕΣΩΣ, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
- Ανακατέψτε ελαφρά επί 15 δευτερόλεπτα (εκτός φωτιάς) με ξύλινη κουτάλα
- Τα αυγά σκραμπλ είναι έτοιμα!
Μη φοβηθείτε το σχοινόπρασο, απογειώνει τη γεύση του σκραμπλ.
![Αφράτα αυγά, σκραμπλ | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-06/oeufs-brouilles-nature.jpg?itok=rtEoAimt)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο