Η Sony στην Ιαπωνία θα κλείσει για δύο εβδομάδες - iefimerida.gr

Η Sony στην Ιαπωνία θα κλείσει για δύο εβδομάδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας, σκοπεύει να κλείσει μέρος των εγκαταστάσεων της στην Ιαπωνία λόγω της έλλειψης ενέργειας που έχουν προκαλέσει ο σεισμός και το τσουνάμι.

Πρόσφατα η εταιρεία Sony ανακοίνωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλει την λειτουργία κάποιων εγκαταστάσεων της στην Ιαπωνία, για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Η Sony θα αναγκαστεί να καταφύγει στο μέτρο αυτό, καθώς εδώ και καιρό αναζητά τρόπους να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε έλλειψη ενέργειας μετά τον μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτή η αναστολή λειτουργίας θα επηρεάσει και την γραμμή παραγωγής, αλλά οι περισσότεροι εικάζουν πως θα υπάρξουν ελλείψεις και σε προϊόντα της εταιρείας, αλλά και καθυστερήσεις σε νέες τεχνολογίες όπως το i phone 5.

Το πρόβλημα προέκυψε, όταν η ιαπωνική κυβέρνηση σε μια προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα έλλειψης ενέργειας, ζήτησε από τις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας να μειώσουν τις λειτουργίες τους κατά ¼.

Ήδη η Sony βρίσκεται σε συνεννόηση με τα συνδικάτα των εργαζομένων της για να ρυθμίσει το θέμα της ταυτόχρονης χορήγησης καλοκαιρινής άδειας 15 ημερών στους υπαλλήλους της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ