Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ξεπλένει τα δικά της πρόσωπα που έχουν σχέση με offshore - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ξεπλένει τα δικά της πρόσωπα που έχουν σχέση με offshore

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση για το θέμα των offshore ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο Κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε από την κοινωνική κατακραυγή να αποσύρει την αρχική διάταξη, αφού προηγούμενως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων αλλά και η νέα που έφερε είναι επίσης «διάταξη - πλυντήριο».

«Ακούσαμε την κριτική που μας γίνεται και είναι σεβαστή» ανέφερε ο κ. Κουμτσάκος και πρόσθεσε: «Η ουσία της στάσης και της θέσης μας είναι σταθερή: Η άρνηση να μετέχουμε σε αυτή την φαρσοκομωδία για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Και οι δύο ρυθμίσεις καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο ίδιο πλυντήριο. Σήμερα η ΝΔ καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Η ΝΔ ρωτά για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει από τις 26 Αυγούστου σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών της για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015;».

Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε: «Τι συνέβη αυτές τις ημέρες; Που είναι η μπλόφα; Αρχικά ψήφισαν διάταξη που αμνηστεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε. Στη συνέχεια, έφεραν την τροπολογία που είναι καταφανώς αντισυνταγματική, αντιευρωπαϊκή, έωλη και ανεφάρμοστη. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης δεν προήλθε μόνο από αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "πρωτοσέλιδα της διαπλοκής" αλλά και από το πρωτοσέλιδο της Αυγής, εκτός αν και η Αυγή είναι διαπλοκή. Η άτακτη υποχώρηση ήλθε από την πολιτική πίεση που άσκησε η ΝΔ και τους ανάγκασε να κάνουν ένα άλμα στο κενό».

«Θα καταψηφίσουμε τα προαπαιτούμενα»

Η ΝΔ θα καταψηφίσει τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «φορολογική σφαγή».

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν έναν τυφώνα» ενώ παρουσίασε τις αυξήσεις που θα προκύψουν. «Η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα προαπαιτούμενα. Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες που αλλάζουν προς το δυσμενέστερο ρυθμίσεις που η ίδια είχε ψηφίσει. Αυξάνεται το ύψος δημοσιονομκών μέτρων που θα ενεργοποιήσουν τον κόφτη» σημείωσε και έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που αυτοακυρώνεται διαρκώς.

Ανησυχία για την κατάσταση στη Λέσβο

Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, με το προσφυγικό, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αγνοήσει όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στη Λέσβο υπάρχει η αίσθηση πλήρους απουσίας του κράτους. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα, να εκτονώσει την κατάσταση, να επιβάλει την τάξη και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων. Η κυβέρνηση σπαταλά πολύτιμο χρόνο και ενέργεια στην προσπάθεια επικοινωνιακού εξοραϊσμού της πολιτικής της και είναι απούσα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κουμουτσάκος offshore
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ