Βαρβιτσιώτης: «Κερδισμένος ο Σαμαράς με τη στάση που κράτησε» - iefimerida.gr

Βαρβιτσιώτης: «Κερδισμένος ο Σαμαράς με τη στάση που κράτησε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μία σοβαρή κατάληξη σε ένα δράμα μιας υπέρμετρης απαίτησης, χαρακτήρισε την επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά προς τις Βρυξέλλες, ο βουλευτής του κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνένετυξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM υποστήριξε «Όταν μας ζητούσαν να πέσουν όλες οι τζίφρες μαζί σε ένα κείμενο που θα μας υπαγόρευαν απ' έξω, νομίζω ότι ουσιαστικά ακύρωνε και την πολιτική ταυτότητα του καθενός και ήταν μια πράξη που περιείχε και στοιχεία εξευτελισμού. Νομίζω ότι με τη χθεσινή του πράξη ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε και την ευρωπαϊκή προσήλωση της Ν.Δ. και την προσήλωση στους ευρωπαϊκούς στόχους και με τη διατύπωση για μια άλλη πολιτική, διότι αυτή η πολιτική που ήδη εφαρμόζεται έχει ουσιαστικά καταρρεύσει».

Εκτίμησε πως ο κ. Σαμαράς βγαίνει κερδισμένος από τη συνολική στάση του το τελευταίο διάστημα και πρόσθεσε: «δείχνει πως δεν εγκλωβίζεται σε τακτικισμούς και σε ακραίες φωνές που δεν είναι και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά της περιφερειακής και απλώς εμφανίζονται στα ΜΜΕ, οι οποίοι θα προτιμούσαν να φύγει η χώρα από το ευρώ». Είπε πως το βασικό είναι να εκταμιευθεί η 6η δόση και να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Και σε ότι αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Ο στόχος είναι οι εκλογές. Τώρα, αν θα είναι στις 19 ή στις 26 Φεβρουαρίου, δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία. Στόχος είναι να εκπληρωθούν οι δύο στόχοι». Σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ υπογράμμισε ότι η αντιμνημονιακή πολιτική δεν φέρνει την αυτοδυναμία λέγοντας: «αν ήταν η αντιμνημονιακή πολιτική - όπως την εκφράζουν κάποιοι - να μας έχει φέρει ποσοστά αυτοδυναμίας, θα μας τα είχε φέρει ήδη. Δεν μας τα έχει φέρει. Αυτό που είναι ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι να συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ