Ντομπρόβσκις: Εκταμίευση δόσης στο άμεσο μέλλον -Με εκπλήρωση όλων των όρων - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Εκταμίευση δόσης στο άμεσο μέλλον -Με εκπλήρωση όλων των όρων

(AΠΕ/ EPA/ PATRICK SEEGER)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας- δανειστών μίλησε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, με βάση την οποία «βλέπει» εκταμίευση χρημάτων στο άμεσο μέλλον.

«Η συμφωνία προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλους τους όρους και θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στο CNBC.

«Τώρα, κάνουμε πρόοδο σε αυτό - πράγματι, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά θα έλεγα γενικά ότι τα πράγματα είναι σε τροχιά και νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ ρεαλιστικό ότι θα εκταμιεύσουμε στο πιο κοντινό μέλλον», πρόσθεσε.

Σταθάκης: Το 99% των συμφωνηθέντων έχει ολοκληρωθεί

Σε δηλώσεις του στο ίδιο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι το 99% των συμφωνηθέντων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. «Υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα, αλλά νομίζω ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιτύχει λίγο - πολύ μια συμφωνία και όλα θα εξελιχθούν ομαλά», εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι απομένουν τρία σημεία. «Υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά μας για δημοσιονομικά ζητήματα, το 2017. Θεωρώ, όμως, ότι θα υπάρξει λύση», εξήγησε και πρόσθεσε «Ορισμένα θέματα είναι πολύ ευαίσθητα, είναι ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα έως το 2018 - είναι εμπροσθοβαρές, αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη αξιολόγηση είναι τόσο σημαντική και για τις δύο πλευρές. Επομένως, νομίζω ότι οι μικρές λεπτομέρειες θα εξεταστούν αργότερα».

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Το Grexit δεν είναι επιλογή

Στο CNBC μίλησε και ο Πιερ Γκραμένια, με τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου να τονίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει «ό,τι της αναλογούσε» για την επίτευξη της συμφωνίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει το μερίδιό της στη συμφωνία, ψηφίζοντας αρκετά νομοσχέδια, μερικά από τα οποία είναι πολύ δραστικά για τους Έλληνες, το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Επομένως, θεωρώ ότι κινούμαστε μπροστά και το Grexit δεν είναι τώρα επιλογή», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ