Είναι πιάτο που σερβίρουν τα μεγάλα εστιατόρια και μπορεί να μπει και στη δική σας ντελικάτη κουζίνα.
Αν το συνοδεύσετε με λίγη σαλάτα ή ρόκα, προσθέσετε μια μπάλα μοτσαρέλα ή βάλετε και σύκα όταν έρθει η εποχή τους, τότε αποτελεί κυρίως πιάτο!
Υλικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- 5 φέτες λεπτές προσιούτο Στρεμμένου ή Πάρμας
- Σαλάτα, ρόκα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Πιπέρι και φέτες λεμονιού
![Πεπόνι με προσιούτο | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/melon890_3.jpg?itok=XHcGFFQe)
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το πεπόνι και κόψτε λεπτές φετούλες
- Τυλίξτε με το προσιούτο
- Τρώγεται σκέτο, με λίγο πιπέρι
- Αν θέλετε προσθέστε σαλάτα και ρυθμίστε αναλόγως τη σάλτσα σας
- Τοποθετήστε φετούλες λεμονιού για food styling
![Πεπόνι με προσιούτο | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/melon890_3.jpg?itok=XHcGFFQe)
Αν το προσφέρετε μαζί με απεριτίφ στην καλοκαιρινή σας βεράντα, προσθέστε μια μπαλίτσα μοτσαρέλα και μια σταγόνα κόκκινο ξύδι μπαλσάμικο.
![Πεπόνι με προσιούτο | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/melon2.jpg?itok=iBW3qdZV)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο