Σουβλάκι κοτόπουλο, μαριναρισμένο - iefimerida.gr

Σουβλάκι κοτόπουλο, μαριναρισμένο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελαφρύτερο φαγητό για καλοκαίρι. Σας προτείνω μια μαρινάδα που γίνεται στη στιγμή και νοστιμίζει ιδιαίτερα.


Για να διευκολύνω και όσους βιάζονται, το σουβλάκι κοτόπουλο μπορεί να ψηθεί και στο τηγάνι, με τον παρακάτω τρόπο.


Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο, βιολογικό
  • 1 γιαούρτι 
  • 1 λεμόνι
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • Λίγο τσίλι, ή μπούκοβο, ό,τι έχετε
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ντοματίνια, προαιρετικά
Σουβλάκι κοτόπουλο, μαριναρισμένο | iefimerida.gr 0


Εκτέλεση

  • Κρατήστε ξύσμα από το λεμόνι
  • Στίψτε το λεμόνι σε ένα μπολ
  • Προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους για σουβλάκι και βάλτε το μέσα στο μπολ
  • Ανακατέψτε και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 20 λεπτά τουλάχιστον
  • Χωρίς να διώξετε την μαρινάδα βάλτε το κοτόπουλο σε σουβλάκια
  • Ενδιαμέσως μπορείτε να βάλετε φετούλες λεμόνι ή και ντομάτα, αν υπάρχει
  • Ψήστε σε μπάρμπεκιου, αν υπάρχει, ή σε τηγάνι με το ελαιόλαδο
  • Σερβίρετε το σουβλάκι με ταμπουλέ!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ