Είναι από τα πιάτα που τα σκαρώνεις τελευταία στιγμή και δημιουργείς ένα πλήρες γεύμα, με αρώματα και γεύσεις Ιταλίας.
Χρειάζεστε ένα βαθύ, ποιοτικό τηγάνι ή ένα γουόκ.
Υλικά
- 10 μπουκετάκια μπρόκολο
- Πένες (επιλέξτε ολικής)
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 φλυτζάνι γάλα
- Αλάτι, πιπέρι, τυρί για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Βράστε τα μπροκολάκια σε καυτό νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε καλά
- Βράστε τα μακαρόνια
- Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
- Σε τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ροδίστε
- Ρίξτε αλάτι και μπόλικο πιπέρι, ροδίστε καλά για 5 λεπτά
- Βγάλτε το κοτόπουλο σε πιάτο
- Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το σκόρδο και ροδίστε το απαλά, μέσα στα υγρά του κοτόπουλου
- Προσθέστε το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατέψτε καλά να πάρει τα αρώματα
- Βγάλτε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι βάλτε την κρέμα γάλακτος, το τυρί
- Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε και το γάλα
- Αφήστε να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα, ανακατέψτε καλά
- Μέσα σε αυτή τη σάλτσα ρίξτε τα μακαρόνια, το μπρόκολο, το κοτόπουλο
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο