Ενα εύκολο και γευστικό πιάτο που δεν χρειάζεται συνοδεία: είναι υπέροχο μόνο του!
Υλικά
- 2 μεγάλες πατάτες για φούρνο, Νάξου
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 γραμμάρια μπέηκον
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 3 κλωναράκια θυμάρι
- Αλάτι, ελαιόλαδο και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
- Κόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέηκον
- Σε βαθιά κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο, μαζί
- Βάλτε τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, για 3 λεπτά
- Προσθέστε το σκόρδο και το μπέηκον, ανακατέψτε
- Προσθέστε όλες τις πατάτες και ροδίστε για 5-7 λεπτά
- Καλύψτε με 2 ποτηράκια νερό, αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε τα να βράσουν για 25 λεπτά
- Σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο