Εξετάζουν αλλαγές για την εφεδρεία στα μέσα μεταφοράς - iefimerida.gr

Εξετάζουν αλλαγές για την εφεδρεία στα μέσα μεταφοράς

εργασιακή εφεδρεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας προκειμένου να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα που ανακύπτουν στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά πάντα εντός του πλαισίου του νόμου, εξετάζουν αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Χθες υπήρξε συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Μάκη Βορίδη, με τον Υπουργό Υποδομών να δηλώνει, ότι ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών για τις απόψεις του προσθέτοντας ότι αναμένεται συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία στις συγκοινωνίες, οι οποίες, όμως, δεν θα θίγουν το μέτρο στο σύνολό του.

Παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών σημείωσαν από την πλευρά τους ότι « το λειτουργικό πλαίσιο δεν θα διαρραγεί και όπου υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα θα επιλυθούν, αλλά πάντα στο πλαίσιο του νόμου».

Ο κ. Βορίδης είχε συνάντηση και με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλο ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ εκτιμά ότι μετά τις μετατάξεις που έγιναν στον κλάδο των εργαζομένων των ΜΜΜ, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για εφεδρεία.

Για τα ταξί επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, αλλά με πληθυσμιακά κριτήρια ενω όσον αφορά στα ταξί ο υπουργός Υποδομών ισχυρίστηκε ότι «θα τα δούμε, θα τα αντιμετωπίσουμε όλα με πολύ προσοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ