Φιντέλ Κάστρο και Μοράλες: Ιμπεριαλιστικές προσπάθειες ανατροπής στη Λατινική Αμερική - iefimerida.gr

Φιντέλ Κάστρο και Μοράλες: Ιμπεριαλιστικές προσπάθειες ανατροπής στη Λατινική Αμερική

(ΑΠΕ/ EPA/ OMARA GARCIA MEDEROS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Εβο Μοράλες υποδέχθηκε ο Φιντέλ Κάστρο, κατά την επίσκεψη του Βολιβιανού προέδρου στην Κούβα.

Οι δύο τους συνομίλησαν για τις «ιμπεριαλιστικές προσπάθειες» για να ανατραπεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί χάρις στις αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι Κάστρο και Μοράλες συζήτησαν «για τα γεγονότα στη Λατινική Αμερική και τις ιμπεριαλιστικές προσπάθειες για να αντιστραφούν τα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα στην περιοχή μας», μετέδωσε το ίδιο δίκτυο. Από τη συνάντηση δεν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας συνάντησε και τον Κουβανό ομόλογό του, Ραούλ Κάστρο, ενώ οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της οικονομίας.

Δύο μεγάλες δυνάμεις του προοδευτικού στρατοπέδου άλλαξαν πολιτικό πρόσημο κατά τους τελευταίους μήνες. Στην Αργεντινή, οι Περονιστές έχασαν την εξουσία τον περασμένο χρόνο, ενώ στη Βραζιλία η Ντίλμα Ρούσεφ του Κόμματος των Εργατών αποπέμφθηκε στην εξουσία από πρόταση μομφή που ενέκρινε το Κοινοβούλιο.

Χώρες με αριστερές κυβερνήσεις, όπως η Κούβα, κατήγγειλαν την αποπομπή της Ρούσεφ ως «πραξικόπημα», ενώ άλλες όπως το Ελ Σαλβαδόρ έφθασαν ακόμη μακρύτερα δηλώνοντας πως δεν πρόκειται ν’ αναγνωρίσουν την κεντρώα μεταβατική κυβέρνηση.

Παράλληλα, σε μία από τις στενότερες συμμάχους της Κούβας, στη Βενεζουέλα, ο εκεί πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρα και τις διαδηλώσεις υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την ανάκλησή του από την εξουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιντέλ Κάστρο Εβο Μοράλες Κούβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ