Ο παπάς δεν «διάβασε» τον νεκρό πατέρα επειδή τον θεώρησε αυτόχειρα - iefimerida.gr

Ο παπάς δεν «διάβασε» τον νεκρό πατέρα επειδή τον θεώρησε αυτόχειρα

Ηλεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαρισμένη και θλιμμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Κορακοχώρι της Ηλείας, όπου έγινε σήμερα η κηδεία της 14χρονης Σουζάνας η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο μαζί με τον πατέρα της, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήθελε να αυτοκτονήσει πέφτοντας σε έναν τσιμεντένιο τοίχο με το αυτοκίνητο έχοντας όμως μαζί του τα δύο του παιδιά.


Η τελευταία πράξη του δράματος, «παίχτηκε» το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κορακοχωρίου. Εκεί που η μητέρα, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συμμαθητές αποχαιρέτισαν την 14χρονη Σουζάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, δεν πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον 71χρονο πατέρα της Θανάση Ζαφειρόπουλο, παρά μόνο η ταφή, ακολουθώντας τους αυστηρούς κανόνες που αφορούν επί της ουσίας, όχι απλά στους αυτόχειρες αλλά σε αυτούς που θεωρείται ότι έχουν αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή.

Η μητέρα δεν άντεξε και κατέρρευσε

Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση αυτή την πήρε η Μητρόπολη Ηλείας, γιατί ο 71χρονος πήρε και ένα παιδί μαζί του στο θάνατο και τα παιδιά για την εκκλησία θεωρούνται άγια.
Η μητέρα δεν άντεξε και λιποθύμησε

Η μητέρα της δεν άντεξε στην έναρξη της τελετής, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο. Επέστρεψε περίπου μια ώρα μετά για την ταφή της κόρης της. Στην εκκλησία ο πόνος βουβός. Λυγμοί και δάκρυα για τις φίλες και τους φίλους της Σουζάνας και ξέσπασμα λίγο αργότερα στην ταφή της. Δεν άντεξαν οι καθηγητές της στο σύντομο μήνυμα του αποχαιρετισμού, όπως και οι συμμαθητές της.

Το τραγικό συμβάν συνέβη στο μη ολοκληρωμένο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, στο Ρουπάκι, ανάμεσα σε δύο τσιμεντένιες γέφυρες, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 71χρονος, προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στο πλαϊνό τοίχωμα της γέφυρας.

Οι καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, οδηγούν προς το κίνητρο της αυτοκτονίας. Τα όσα έχουν αναφέρει η σύζυγός του 71χρονου και συγγενείς του, αλλά και οι περιγραφές του 11χρονου γιου του που βίωσε την τραγωδία από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλα συμπεράσματα.

Η αντίδραση των συμμαθητών της

Στο μεταξύ στο σχολείο της 14χρονης οι συμμαθητές και οι φίλοι της αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Στο θρανίο της αφήνουν λουλούδια και μηνύματα, ενώ ο τρόπος που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό που συμβαίνει συγκλονίζει.

Την ίδια ώρα η σελίδα που διατηρούσε στο Facebook, έχει «βουλιάξει» από μηνύματα αποχαιρετισμού. Μια καρδιά σχηματισμένη από το κενό που αφήνουν δεκάδες κόκκινα τριαντάφυλλα είναι η εικόνα που δημιούργησαν και έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους στο Facebook, οι φίλοι της14χρονης Σουζάνας.
Συμμαθητές από το σχολείο, φίλοι έξω από αυτό, παιδιά που απλά την γνώρισαν στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και παιδιά που τους ένωναν κοινά ενδιαφέροντα αλλά δεν είχαν γνωριστεί από κοντά, δηλώνουν συγκλονισμένοι, από την τραγωδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ