Η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με αστροναύτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με αστροναύτες [εικόνες]

φωτογραφια Deutsche Welle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Άγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τους χώρους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αστροναυτών στην Κολωνία.

Ο Αλεξάντερ Γκερστ, ο διασημότερος Γερμανός αστροναύτης, ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2018 και η καγγελάριος έσπευσε να συναντηθεί μαζί του.

«Χαιρόμαστε γιατί ο Αλεξάντερ Γκερστ θα είναι ο πρεσβευτής μας στο διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερα θερμά λόγια τη σημασία της διαστημικής αποστολής, αλλά και τη συμβολή του γερμανού αστροναύτη στο να εξηγήσει πόσο όμορφος αλλά και εύθραυστος είναι τελικά ο πλανήτης μας.

Η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με αστροναύτες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

φωτογραφια DW

Η καγκελάριος Μέρκελ ξεναγήθηκε στη συνέχεια από τον Αλ. Γκερστ στους χώρους του Κέντρου Αστροναυτών της Κολωνίας για να δει από κοντά πώς εκπαιδεύονται οι αστροναύτες και να ενημερωθεί για τις προϋποθέσεις ασφαλείας που πρέπει να πληρούνται.
Την ίδια χαρά με την καγκελάριο εξέφρασε και ο ίδιος ο Αλ. Γκερστ: «Είναι για μένα μεγάλη τιμή. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ευρωπαϊκή έρευνα του διαστήματος», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά μιλώντας στη DW.

Η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με αστροναύτες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Αλεξάντερ Γκερστ στον διαστημικό σταθμό

Ο Αλεξάντερ Γκερστ είναι ο ενδέκατος Γερμανός αστροναύτης που στέλνεται στο διάστημα. Πρώτος ήταν ο Ανατολικογερμανός Ζίγκμουντ Γεν, που συμμετείχε σε διαστημική αποστολή το 1978 με τη σημαία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ