Είναι μια καλή στιγμή να κόψουμε το ψωμί (καλά, το λευκό απαγορεύεται ήδη), ενόψει καλοκαιριού.
Προτείνω υγιεινές και νόστιμες μπάρες, γεμάτες βιταμίνες και ενέργεια. Διατηρούνται επί 10 ημέρες σε ένα κουτί ερμητικά κλειστό.
Θέλει μια-δυό φορές για να κατανοήσει κάποιος, μόνος του, πώς γίνονται οι μπάρες. Το λάθος που έκανα εγώ, την πρώτη φορά, ήταν ότι πίεσα πολύ τα υλικά και η μπάρα βγήκε υπερβολικά λεπτή.
Υλικά
- 1 ½ κούπες βρώμη
- 1 κούπα cranberries ή σταφίδα
- 1/3 κούπας κολοκυθόσπορο
- 2 κουταλιές της σούπας σπόρους τσία
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/3 κούπα λάδι καρύδας
- 1/3 κούπα μέλι
- Φρέσκια βανίλια σε σπόρους
- ¾ κούπα ταχίνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη, τη σταφίδα, τον κολοκυθόσπορο, το τσία, την κανέλα, τους σπόρους βανίλιας
- Ανακατεύουμε απαλά και ανοίγουμε μια τρυπούλα στη μέση
- Εκεί προσθέτουμε όλα τα υγρά -Μέλι, λάδι καρύδας, ταχίνι
- Τα ανακατεύουμε αργά με ένα κουτάλι ώσπου να γίνει ένα ομογενές μείγμα
- Το απλώνετε σε λαδόκολα
- Βάλτε από πάνω άλλη μια λαδόκολα για να το απλώσετε
- Ψήστε ολόκληρο όπως είναι στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά
- Αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψτε μπάρες με το μαχαίρι
- Αφήστε να κρυώσουν εντελώς, πριν τις τακτοποιήσετε
Βάλτε τη φαντασία σας να οργιάσει με τις μπάρες. Εγώ σας έδωσα την συνταγή βάσης. Προσθέστε φρούτα, καρύδια, ξηρούς καρπούς κλπ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο