Τραμπ: Η περιουσία μου ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια -Είναι η μισή, εκτιμούν ανεξάρτητες πηγές - iefimerida.gr

Τραμπ: Η περιουσία μου ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια -Είναι η μισή, εκτιμούν ανεξάρτητες πηγές

(ΑΠΕ/ EPA/ JIM LO SCALZO)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια, παρότι οι ανεξάρτητες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό που είναι λιγότερο του μισού.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος των αμερικανικών προεδρικών εκλογών ανέφερε το παραπάνω σε ανακοίνωσή του, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC) την προσωπική δήλωσή του για την οικονομική του κατάσταση.

Οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν αυτό το έγγραφο, απαριθμώντας τις εταιρείες στις οποίες μετέχουν ή έχουν συμφέροντα, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία τους και τα χρέη τους.

Στις περισσότερες από τις κατηγορίες δεν αναφέρονται ακριβή ποσά, αλλά μόνο κατά προσέγγιση, ένα γεγονός που καθιστά αδύνατο κάθε ανεξάρτητο υπολογισμό της ακριβούς περιουσίας του υποψηφίου.

«Κατέθεσα την προσωπική οικονομική δήλωσή μου (PFD) και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της FEC», ανέφερε ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του και έριξε ένα «καρφί» για τον Μπέρνι Σάντερς, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με εκείνον, ο ίδιος δεν ζήτησε παράταση της προθεσμίας υποβολής. «Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σ' έναν επιχειρηματία και στους ανόητους και λάτρεις του μπλα-μπλα πολιτικούς», υποστήριξε ο Τραμπ.

Το περασμένο Ιούλιο είχε υποβάλει μια δήλωση στην οποία απαριθμούσε πάνω από 500 εταιρείες και το 2014 είχε δηλώσει έσοδα 362 εκατ. δολαρίων. Αυτήν την φορά δήλωσε εισοδήματα ύψους 557 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι αυτό το ποσό καλύπτει την περίοδο 2015. Το έγγραφο, το οποίο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό, έχει έκταση 104 σελίδων.

Αυτό το έγγραφο δεν είναι η δήλωση εισοδήματος που οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές δημοσιοποιούν με δική τους βούληση. Ο Τραμπ αρνείται να δημοσιοποιήσει δηλώσεις εισοδήματος έως ότου να τερματιστούν οι φορολογικοί έλεγχοι σε βάρος του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes που δημοσιεύθηκαν χθες, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ ανέρχεται στο ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά τους ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα την δήλωση για την οικονομική τους κατάσταση, στην οποία αποκαλύπτεται ότι από κοινού ο πρώην πρόεδρος με την σύζυγό του έχουν συγκεντρώσει 6,75 εκατομμύρια δολάρια από διαλέξεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της προεκλογικής εκστρατείας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, η Χίλαρι Κλίντον έδωσε τον περασμένο χρόνο 6 διαλέξεις λαμβάνοντας συνολικά αμοιβές ύψους 1,475 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο σύζυγός της κέρδισε από την πλευρά του 5,25 εκατομμύρια με 22 διαλέξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ