Λοβέρδος: Λάθος να «ανοίξουν» τώρα οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Λάθος να «ανοίξουν» τώρα οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

Ανδρέας Λοβέρδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε τη θέση ότι είναι λάθος να αρχίσουν στην παρούσα χρονική στιγμή οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ενώ απέφυγε να πει εάν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κινήματος και τόνισε ότι δεν πρόκειται τώρα, να πάρει μέρος στη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα».

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον Βήμα FM 99,5 δεν απέρριψε το μοντέλο διαρχίας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη, εάν δεν ζυγίσει τα δεδομένα της περίστασης.

«Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν -και ορθώς κάνουν- ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο και το τελευταίο που σκέφτονται είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι εάν ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση.

«Ένας κομματικός σχηματισμός, που είναι ο βασικός πόλος αυτής της κυβέρνησης, εάν μπει αυτή τη στιγμή σε διαδικασίες αλλαγής προέδρου τότε, επειδή τα βασικά του υποψήφια για την προεδρία στελέχη είναι και μέλη αυτής της κυβέρνησης, θα υπάρξει πρόβλημα και μία αναστάτωση που θα περάσει στην κυβέρνηση και μετά στη χώρα» τόνισε ο κ. Λοβέρδος..

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώσει «παρών» στην κούρσα διαδοχής του Γ.Παπανδρέου, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε εμμέσως τη διαφωνία του.

«Τον άκουσα πάρα πολύ καλά και τον σέβομαι απόλυτα γιατί καθορίζει ο ίδιος, με έναν τρόπο αξιοπρεπέστατο τη στάση του. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει τώρα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά απέναντι στις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να μην είναι ο ίδιος η αιτία να μην καταφέρει η χώρα να δανειοδοτηθεί εγκαίρως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ