Τραγανό και μαλακό μαζί, το ψητό κολοκυθάκι σε αυτή τη συνταγή φτάνει την τελειότητα. Είναι υγιεινό, διατροφικά άψογο και συνοδευτικό για πολλά κρέατα και κοτόπουλο.
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια
- 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα
- Από μισή κουταλιά θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
- 1 πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
![Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-05/zuchini1.jpg?itok=pZDrJPGl)
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
- Κόψτε τα κολοκυθάκια μακρουλά
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο
- Το ελαιόλαδο θα ήταν καλό να το ρίξετε στα κολοκυθάκια σε μορφή σπρέι
- Μετά, βουτήξτε τα κολοκυθάκια στο μπολ με την παρμεζάνα
- Τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα στη σχάρα φούρνου
![Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-05/zuchini2.jpg?itok=RmeOp3ar)
- Ψήστε τα ώσπου να μαλακώσουν για 15-17 λεπτά
- Πρέπει να είναι τραγανά στο δόντι, al dente
- Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίστε μαϊντανό από πάνω!
![Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-05/zuchini1.jpg?itok=pZDrJPGl)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο