Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα - iefimerida.gr

Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγανό και μαλακό μαζί, το ψητό κολοκυθάκι σε αυτή τη συνταγή φτάνει την τελειότητα. Είναι υγιεινό, διατροφικά άψογο και συνοδευτικό για πολλά κρέατα και κοτόπουλο.

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα
  • Από μισή κουταλιά θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
  • 1 πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  •  Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια μακρουλά
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο
  • Το ελαιόλαδο θα ήταν καλό να το ρίξετε στα κολοκυθάκια σε μορφή σπρέι
  • Μετά, βουτήξτε τα κολοκυθάκια στο μπολ με την παρμεζάνα
  • Τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα στη σχάρα φούρνου
Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα | iefimerida.gr 1
  • Ψήστε τα ώσπου να μαλακώσουν για 15-17 λεπτά
  • Πρέπει να είναι τραγανά στο δόντι, al dente
  • Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίστε μαϊντανό από πάνω!
Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κολοκυθάκια παρμεζάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ