Ξεφεύγει εντελώς από τα καθιερωμένα αυτή η συνταγή και περιέχει όλα τα αγαπημένα μας υλικά για ένα πολύ καλό και υγιεινό τραπέζι.
Υλικά
- 2-3 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό και χωριάτικο
- Λαχανικά εποχής: κολοκυθάκια, ντοματίνια, πατάτες, μελιτζάνα
- 8 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκο θυμάρι
- 2 κουταλιές πέστο βασιλικού
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόψτε το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους
- Κόψτε και όλα τα λαχανικά σε κύβους
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο -Εγώ βάζω τις σκελίδες ολόκληρες ώστε να έχω τα αρώματα, αλλά όχι τη γεύση
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεστάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο
- Ρίχνετε όλα τα υλικά
- Προσθέτετε και τη δάφνη και το θυμάρι για να δώσουν αρώματα
- Σωτάρετε χαλαρά τα υλικά σε μέτρια προς ψηλή φωτιά
- Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε να ροδίσει 7-10 λεπτά
- Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε το πέστο, ανακατέψτε καλά
- Τοποθετήστε τα υλικά στο ταψάκι, προσθέστε 1 ποτηράκι νερό
- Βάλτε το στον φούρνο για 1 ώρα, χαμηλώστε σταδιακά τη φωτιά
- Σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο στα μισά του χρόνου
- Απλό, αρωματικό και γευστικό πιάτο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο