Κάμερον: Αν βγούμε από την ΕΕ, θα χαρεί ο Πούτιν και ο αρχηγός του ISIS - iefimerida.gr

Κάμερον: Αν βγούμε από την ΕΕ, θα χαρεί ο Πούτιν και ο αρχηγός του ISIS

(ΑΠΕ/ EPA/ WILL OLIVER)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμη δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον της Βρετανίας εκτός ΕΕ έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον, προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το Brexit τον επόμενο μήνα.

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υπέρ του Brexit, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σύμμαχοι της χώρας του όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ιαπωνία καλούν τη Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ, ενώ οι εχθροί της είναι στο αντίπαλο «στρατόπεδο».

«Αξίζει να αναρωτηθούμε. Ποιος θα χαρεί αν θα φύγουμε; Ο Πούτιν θα είναι χαρούμενος. Υποθέτω ότι και ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι θα χαρεί», είπε ο Κάμερον μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο και τον επικεφαλής των τζιχαντιστών του ISIS.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάμερον τονίζει ότι η παραμονή στην ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Βρετανίας, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών για τη δράση των τρομοκρατών, εντός της ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επικαλέστηκε δηλώσεις πρώην αρχηγών της MI5 και MI6, οι οποίοι έχουν τονίζει ότι η χώρα είναι ασφαλέστερη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η εμπειρία τους είναι πιο άμεση και πρόσφατη από εκείνη του Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ- επίσης πρώην αρχηγός της MI6- ο οποίος δήλωσε ότι το Brexit δεν θα βλάψει την εθνική ασφάλεια, τόνισε ο Κάμερον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιβιντ Κάμερον Βλάντιμιρ Πούτιν Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ