Μαδούρο: Στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εισέβαλε στη Βενεζουέλα -Δύο φορές - iefimerida.gr

Μαδούρο: Στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εισέβαλε στη Βενεζουέλα -Δύο φορές

(ΑΠΕ/ EPA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ παραβίασε τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας την προηγούμενη εβδομάδα, κατήγγειλε ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της χώρας κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να αναμειχθούν στη Βενεζουέλα. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Μαδούρο ανέφερε ότι υπήρξαν δύο παραβιάσεις του εναέριου χώρου την προηγούμενη εβδομάδα από ένα αμερικανικό E-3 Sentry- ένα τροποποιημένο Boeing 707 που διαθέτει ραντάρ. Οι παραβιάσεις έγιναν στις 11 και 13 Μαΐου και ο Μαδούρο δήλωσε ότι η χώρα του θα κάνει επίσημνο διάβημα.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, το αεροσκάφος είναι κατασκοπευτικό και του τύπου που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τις επικοινωνίες σε εμπόλεμες ζώνες ή για να προετοιμάσουν «την εξουδετέρωση των ηλεκτρονικών λειτουργιών της κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων ή της οικονομίας».

Η Βενεζουέλα, τόνισε ο Μαδούρο, είναι αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες απειλές της τελευταίες δεκαετίες και ανακοίνωσε «πολιτική αντεπίθεσης».

«Μπορώ να πω σήμερα ότι είμαστε θύματα πολιτικής, διπλωματικής και δημοσιογραφικής επιθετικότητας και της πιο σοβαρής απειλής που η χώρα έχει βιώσει τα τελευταία δέκα χρόνια», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας που για μία ακόμη φορά επιτέθηκε στον ισπανικό Τύπο, κάνοντας λόγο για «ολιγαρχίες και ισπανικό φασισμό» που έχουν εμμονή μαζί του.

Επίσης, επανέλαβε ότι υπάρχει διεθνής συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησής του. «Θέλουν να οδηγήσουν την Βενεζουέλα σε κατάσταση εκτεταμένης βίας που στη συνέχεια θα αποτελέσει τη δικαιολογία για διεθνή στρατιωτική επέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά, μία ημέρα μετά από την απόφασή του να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νικόλας Μαδούρο Βενεζουέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ