Αρχισαν τα όργανα (και) στο μπάσκετ – Καταγγελία Ολυμπιακού για Πεδουλάκη και αντίδραση - iefimerida.gr

Αρχισαν τα όργανα (και) στο μπάσκετ – Καταγγελία Ολυμπιακού για Πεδουλάκη και αντίδραση

ΑΠΕ/ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε τον Αργύρη Πεδουλάκη για τη χειρονομία που έκανε σε οπαδούς του Αρη στον τρίτο ημιτελικό της Α1, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, να απαντά πως θα τηρούσε την ίδια στάση για να υπερασπιστεί τους Φώτση και Διαμαντίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδούς του Αρη στον τρίτο ημιτελικό της Α1 μπάσκετ και αντέδρασε με απρεπή χειρονομία. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θεώρησε ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξεπέρασε τα εσκαμμένα και πρέπει να τιμωρηθεί εν όψει των τελικών. Ο Πεδουλάκης απάντησε στην καταγγελία των «ερυθρόλευκων» μέσω της συνέντευξης Τύπου για την έναρξη των τελικών, την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ, τονίζοντας ότι ήταν θέμα τιμής η υπεράσπιση των παικτών του.

«Δυστυχώς το κόσμημα που λέγεται Διαμαντίδης δεν μπορεί να φανεί μέσα σ' αυτόν τον βούρκο. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαλουκά και τον Σπανούλη. Το μόνο που έχουμε αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι ότι τον φραπέ τον κάναμε φρέντο. Από άποψη προπονητών βλέπουμε απλά το απόσταγμα. Τα τελευταία 15 χρόνια η δουλειά του προπονητή ήταν δύσκολη γιατί θεωρούμασταν χειρότεροι από τους ξένους. Το θέμα είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα. Κι αυτό φαίνεται επίσης από την κίνηση του Ολυμπιακού», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των «πράσινων» και συνέχισε: «Θα υπερασπίζομαι κάθε φορά που βλέπω δύο 50αρηδες να την πέφτουν σε ένα παιδί όπως ο Φώτσης που έχει χάσει τη μητέρα του. Θα τον υπερασπίζομαι μέχρι τέλους. Αν ο Ολυμπιακός πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος, εγώ θα επιμείνω σε αυτό που έχω μεγαλώσει.Αυτό μου επιβάλλει ο κώδικας τιμής μου. Αυτό έκανα και θα το ξαναέκανα».

Τι είπαν οι 4 προπονητές

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στους φετινούς τελικούς και «μικρούς τελικούς» της Α1 Ανδρών, στις σειρές που ξεκινούν αύριο με τον αγώνα Άρης-ΑΕΚ για τις θέσεις 3-4.

«Είναι σημαντικό ότι έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ο Παναθηναϊκός έχει τον απόλυτο σεβασμό μας. Με το νέο προπονητή, έχει αλλάξει το στυλ του. Προσπαθεί να έρθει σε διαφορετικά στάνταρ, τα παλιά» υπογράμμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με ταλέντο και σκόρερ, το πιο δυνατό σημείο θα πω ότι είναι το transition και το πως ανοίγει το γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς πάντα. Οι τελικοί είναι κρίσιμοι, αλλά έχουμε παίξει τέτοιους αγώνες» πρόσθεσε.

Με μειονέκτημα έδρας, οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τον 35ο τίτλο απέναντι στην πειραϊκή ομάδα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, που πανηγύρισε το πρωτάθλημα πρόπερσι, δήλωσε με «σπόντα» για τον προκάτοχό του: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η ομάδα έχει βγει εκτός του DNA της και του πώς έχει μάθει να παίζει, κάτι που μπορεί να κοστίσει, ιδιαίτερα στα μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχει ένταση, πίεση που θα πρέπει να διαχειριστούμε».

Για τον αντίπαλό του είπε ότι «ο Ολυμπιακός είναι μια δομημένη ομάδα, με ξεκάθαρους ρόλους. Εμείς, από την άλλη, προσπαθούμε να φτιάξουμε κάπως την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με ένα μοντέλο, ενώ ο Παναθηναϊκός θεωρώ πως έχει παίκτες που οι ρόλοι τους πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον».

Και συνέχισε: «Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στους τελικούς. Δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο ότι θα χάσουμε. Αν φοβάσαι, σταματάς. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα με αυτή τη λογική, είμαι εργάτης του μπάσκετ. Έκανα ένα χρόνο προπόνηση σε πιτσιρικάδες. Ήθελα να δω πως λειτουργούν, γιατί δεν το είχα ζήσει αυτό».

Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, υπογράμμισε: «Θα έλεγα ότι αυτά τα παιχνίδια για την τρίτη θέση, στην ουσία δεν είναι τόσο σημαντικά. Εννοείται, όμως, πως όλοι θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει κίνητρο. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον αντίπαλο και ταυτόχρονα να μην σπαταλήσουμε έξτρα δυνάμεις».

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, δήλωσε: «Μας διέλυσε ο Ολυμπιακός. Κατέστρεψε την ψυχολογία μας αυτή η σειρά. Ο Άρης είναι μπροστά μας αυτή τη στιγμή, τόσο λόγω χημείας, όσο και λόγω ψυχολογίας και έδρας. Στόχος μας είναι η τρίτη θέση. Η δύναμη του Άρη είναι στην έδρα του, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη σειρά. Ξέρουμε πως το πρώτο ματς δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε ποιότητα και αρκετούς παίκτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ