Τα βρήκαν Λοβέρδος-φαρμακοποιοί για το ωράριο και εφημερίες - iefimerida.gr

Τα βρήκαν Λοβέρδος-φαρμακοποιοί για το ωράριο και εφημερίες

Ανδρέας Λοβέρδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμφωνία κατέληξαν οι φαρμακοποιοί με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, δίνοντας όπως φαίνεται τέλος στις κινητοποιήσεις τους, αν και επιμένουν ότι δεν θα δίνουν στο εξής πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία για την αγορά φαρμάκων από τους ασφαλισμένους.

Όπως ανακοινώθηκε χτες, μετά τη συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι φαρμακοποιοί θα μπορούν τελικά να επιλέγουν ποια από τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης ή του Σαββάτου θα εφημερεύουν με μια απλή αίτηση στους συλλόγους τους. Για αυτό το σκοπό, το υπουργείο Υγείας θα αποστείλει διευκρινιστική εγκύκλιο που θα ξεκαθαρίζει τι προβλέπεται για το ωράριο των φαρμακείων.

Στην εγκύκλιο θα διεκρινίζεται η δυνατότητα επιλογής των απογευμάτων όπου θα εφημερεύουν τα φαρμακεία, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στην εφαρμογή του νόμου, αφού οι φαρμακευτικοί σύλλογοι θεωρούσαν ότι ο νόμος τους υποχρέωνε να εφημερεύουν υποχρεωτικά και τις τρεις μέρες. H εγκύκλιος θα ορίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στέλνει στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής τα θεωρημένα έγγραφα που έχει λάβει από τους φαρμακευτικούς συλλόγους ενώ θα δίνει και παράταση έως το τέλος του Νοεμβρίου για να δηλώσουν οι φαρμακοποιοί ποια απογεύματα θα εφημερεύουν.

Να σημειωθεί ότι από τις εφημερίες αυτές, εξαιρείται η Κυριακή, ενώ ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα ελέγχονται οι φαρμακοποιοί που επιλέγουν μόνο τις πιο εμπορικές ώρες: «Θα τους στείλω επιθεωρητές και θα τους αφαιρεθεί η άδεια για ένα μήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ανένδοτοι στο θέμα της πίστωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία και επιμένουν ότι θα ζητούν από τους ασφαλισμένους να πληρώσουν όλο το αντίτιμο του φαρμάκου και κατόπιν να λαμβάνουν τα χρήματα από τα ταμεία. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο κλάδος δεν μπορεί να αντέξει τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφλησή τους.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξαπελυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την πολιτική της στον τομέα των φαρμακείων λέγοντας ότι «Η σημερινή κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο βίο. Ο επόμενος υπουργός Υγείας θα είναι της ΝΔ και δεν θα διστάσει να φέρει στην αγορά τις μεγάλες εταιρείες και τις αλυσίδες των φαρμακείων. Σημειώστε αυτό που σας λέω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ