Kοτόπουλο με λεμόνι και ελιές - iefimerida.gr

Kοτόπουλο με λεμόνι και ελιές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα κλασικό πιάτο της βόρειας Αφρικής που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ονομάζεται ταζίν, tagine, και απαιτεί όλα τα υλικά να μπουν μαζί σε κεραμικό σκεύος και να σιγοψηθούν για 2 ώρες. Το φαγητό γίνεται λουκούμι!

Εμείς θα απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα, γιατί δεν έχουμε σκεύος για ταζίν.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο βιολογικό
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 ντομάτες μέτριες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια βρασμένα
  • 4 πατάτες μέτριες
  • 1 λεμόνι
  • 10 ελιές πράσινες και μαύρες
  • Λίγο τσίλι ή μπούκοβο 
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Μισό λίτρο νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
Kοτόπουλο με λεμόνι και ελιές | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια
  • Στο μεταξύ, καθαρίστε τα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε τα
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια
  • Στραγγίστε τα ρεβύθια και ξεπλύντε τα
  • Πλύντε το κολοκυθάκι και την πιπεριά και κόψτε σε χοντρά κομμάτια
  • Πλύντε το λεμόνι, κόψτε το σε κομμάτια, πετάξτε τη φλούδα
  • Σε βαθύ ταψάκι βάλτε στριμωγμένα τα πάντα: κοτόπουλο και όλα τα υλικά
  • Προσθέστε τσίλι ή μπούκοβο όσο θέλετε, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε το νερό, σκεπάστε το ταψάκι καλά και ψήστε το φαγητό 2 ώρες
  • Αφήστε το φαγητό σκεπασμένο ώσπου να σερβίρετε
  • Δεν θα έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμο κοτοπουλάκι!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο λεμόνι ελιές ταζίν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ