Παυλόπουλος: Η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο - iefimerida.gr

Παυλόπουλος: Η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε σήμερα στην Κομοτηνή όπου έδωσε το παρών στην 96η επέτειο από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλησε μάλιστα να στείλει και ένα μήνυμα μέσω επίσημης δήλωσής του.

«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο ενσωμάτωσης, στις 14 Μαΐου 1920, της Δυτικής Θράκης στον Εθνικό Κορμό. Η επέτειος αυτή μου επιβάλει το εθνικό χρέος να επισημάνω τούτο:

Εδώ, στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά Έλληνες με διαφορετικές θρησκείες, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει, εμπράκτως και άκρως επιτυχώς, εξετάσεις μιας Χώρας που εμπνέεται, ως προς την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της, ταυτοχρόνως, από την ανεκτίμητη Αρχαία Κληρονομιά της αλλά και από την θέση της ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλους της Διεθνούς Κοινότητας το οποίο σέβεται, στο ακέραιο, το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση απαιτούμε, αυτονοήτως, να τηρούν όλοι οι φίλοι Γείτονές μας, κυρίως δε η Τουρκία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ