Πίτα με κεράσια εποχής - iefimerida.gr

Πίτα με κεράσια εποχής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λέγεται κλαφουτί ή φλαν στη γαλλική κουζίνα. Είναι η πιό νόστιμη σπιτική τάρτα με φρούτα της γαλλικής κουζίνας, ελαφριά και εύκολη σαν παιχνίδι.

Αυτό το γλυκό είναι πραγματική λιχουδιά χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο για τα κιλά, γιατί δεν έχει φύλλο.
Υλικά

  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμάρια κεράσια
  • Λίγο βούτυρο για το ταψάκι
Πίτα με κεράσια εποχής | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ βάλτε την ψίχα αμυγδάλου, το αλεύρι και τη ζάχαρη
  • Ανακατέψτε και κάντε μια τρυπούλα στη μέση
  • Σπάστε τα αυγά μέσα στην τρυπούλα και με ένα πηρούνι ανακατέψτε δραστήρια
  • Προσθέστε το γάλα και την κρέμα και ανακατέψτε καλά
  • Αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί για λίγο
  • Πλύντε καλά τα κεράσια και με τα κουκούτσια βάλτε τα σε ταψάκι βουτυρωμένο
  • Απλώστε τον χυλό καλά από πάνω
Πίτα με κεράσια εποχής | iefimerida.gr 1
  • Ψήστε για 35 λεπτά περίπου, ώσπου το μαχαίρι να δείχνει ότι το γλυκό ψήθηκε
  • Βγάλτε το από το ταψάκι όταν κρυώσει και από πάνω στολίστε το με ζάχαρη άχνη ή και ζάχαρη απλή
Πίτα με κεράσια εποχής | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πίτα κεράσια κλαφουτί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ