Η «Μπιγιονσέ» της Αρμενίας απειλείται με τιμωρία από την Eurovision -Η κίνησή της που προκάλεσε [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «Μπιγιονσέ» της Αρμενίας απειλείται με τιμωρία από την Eurovision -Η κίνησή της που προκάλεσε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση προκάλεσε η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί την Αρμενία στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision, Ιβέτα Μουκουτσιά, όχι μόνο με την εμφάνιση της αλλά και με μια κίνηση της η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Την στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόκριση της στο τελικό, η τραγουδίστρια πανηγύρισε κρατώντας στα χέρια της μια σημαία του Ναγκόρνο- Καραμπάχ, μιας περιοχή αμφισβητούμενης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, η ίδια έσπευσε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας ότι προέβη σε αυτή τη πράξη επειδή θέλει να υπάρξει ειρήνη.

Η «Μπιγιονσέ» της Αρμενίας απειλείται με τιμωρία από την Eurovision -Η κίνησή της που προκάλεσε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η EBU ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί τιμωρία στην κρατική τηλεόραση της Αρμενίας, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό δεν επιτρέπεται η μετάδοση οποιουδήποτε πολιτικού ή διαφημιστικού μηνύματος.

«Η EBU απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας και θεωρεί ότι η εμφάνιση της σημαίας βλάπτει το προφίλ της Eurovision. Έχουμε πλήρη επίγνωση της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή του Ναγκόρνο - Καραμπάχ και τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Θεωρούμε την εμφάνιση της σημαίας μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης περιοχής σοβαρή παραβίαση του άρθρου 1.2.2 του διαγωνισμού που προβλέπει πως “δεν επιτρέπονται μηνύματα που προωθούν, οργανισμούς, ιδρύματα, πολιτικές, εταιρείες, μάρκες προϊόντα ή υπηρεσίες», τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Η επίπληξε και η τιμωρία που θα επιβληθεί θα αποφασιστεί στην επικείμενη συνεδρίαση της EBU, τον Ιούνιο, ενώ η διοργανώτρια Αρχή προειδοποίησε πως οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό της χώρας από τη φετινή διοργάνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τραγούδι Αρμενία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ