Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα με τον απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ - iefimerida.gr

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα με τον απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Διεθνή Μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν ακόμη η Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία επίδειξης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών και η σημασία της άμεσης και πλήρους εφαρμογής του μηχανισμού μετεγκατάστασης.

Ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ εξέφρασε την αναγνώρισή του στις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών και των πολιτών για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα των Ηνωμένων Εθνών για ανάληψη ενεργού ρόλου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη να επιδειχθεί αποφασιστικότητα από τη διεθνή κοινότητα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας ΟΗΕ απεσταλμένος γγ ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ