Σταρκ: «Η κρίση χρέους χτυπά στον πυρήνα της Ευρωζώνης» - iefimerida.gr

Σταρκ: «Η κρίση χρέους χτυπά στον πυρήνα της Ευρωζώνης»

Γιούργκεν Σταρκ. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιούργκεν Σταρκ προειδοποίησε σήμερα ότι η κρίση χρέους έχει εξαπλωθεί από την περιφέρεια της Ευρωζώνης και χτυπά πλέον στον πυρήνα της. Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε πως η κρίση πλήττει πλέον και οικονομίες εκτός της ΕΕ.

«Οι καιροί αυτοί θέτουν μεγάλες προκλήσεις... . Η κρίση κρατικού χρέους εντάθηκε ξανά και τώρα εξαπλώνεται σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων χωρών του λεγόμενου πυρήνα. Αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο», είπε ο Σταρκ μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο.

«Η κρίση κρατικού χρέους δεν είναι περιορισμένη στην Ευρώπη, οι περισσότερες προηγμένες οικονομίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το δημόσιο χρέος τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ