Η απλότητα και η νοστιμιά σε όλο της το μεγαλείο.
Χρειάζεστε απλά πράγματα για να κάνετε αυτή τη συνταγή. Φρέσκα, χωριάτικα αυγιά, ντομάτες ώριμες, ποιοτικό ελαιόλαδο.
Είναι κάτι σαν στραπατσάδα αλλά με τη συνταγή του Τζέιμι Ολιβερ. Λίγο πιο δροσερή...
Υλικά
- 5 αυγά
- 2 χούφτες ντοματάκια
- 5 κλαράκια βασιλικού
- λίγο φρέσκο λάδι
- 1 μύτη του κουταλιού βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το πιρούνι
- Μαδήστε το βασιλικό με το χέρι, κόψτε τις κερασοντομάτες στη μέση
- Σε ένα τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και τη μύτη από βούτυρο για να νοστιμίσει
- Προσθέστε τις κερασοντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι
- Αφήστε τις για 1 λεπτό στη φωτιά
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βάζουμε τα φύλλα βασιλικού
- Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι
- Ανακατέψτε γυρίζοντας απαλά το μείγμα
- Συνεχίστε παίρνοντας τις άκρες και φέρνοντάς τες προς το κέντρο
- Οταν φτάσουν στο επιθυμητό ψήσιμο βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
- Τυλίξτε με μια σπάτουλα την ομελέτα και σπρώξτε την απαλά στο πιάτο
Εγώ προτιμώ το απαλό ψήσιμο, με την ομελέτα να είναι υγρή, γεμάτη αρώματα και ζωμούς.
Υπάρχει όμως και η ομελέτα η καλοψημένη -Ο,τι αγαπάτε!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο