Βερολίνο: «Τα ευρωομόλογα δεν είναι θαυματουργό φάρμακο» - iefimerida.gr

Βερολίνο: «Τα ευρωομόλογα δεν είναι θαυματουργό φάρμακο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελας Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η δημιουργία ευρωομολόγων, την οποία προκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη «δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο».

«Η γερμανική κυβέρνηση συμμερίζεται την πολύ διαδεδομένη άποψη ότι τα ευρωομόλογα δεν θα ήταν σήμερα ένα θαυματουργό φάρμακο», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προτείνει επισήμως την Τετάρτη τη δημιουργία τίτλων χρέους εγγυημένων από κοινού από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Ο Ζάιμπερτ δήλωσε πως η Μέρκελ προκρίνει μια «πολιτική λύση» στην κρίση, η οποία περιλαμβάνει το να καταστεί «υποχρεωτικός» ο σεβασμός των κανόνων δημοσιονομικής συμπεριφοράς ενώ τόνισε πως τα ευρωομόλογα δεν αντιμετωπίζουν τη «ρίζα του κακού» που είναι η δημοσιονομική απειθαρχία.

Ακόμη, το ο Βερολίνο δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του έναντι της ιδέας για μια ενιαία έδρα στο ΔΝΤ για όλη τη ζώνη του ευρώ, που προτάθηκε από την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ.

«Πρέπει να μην λησμονούμε το γεγονός ότι το ΔΝΤ έχει μέλη κράτη και όχι νομικούς οργανισμούς», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους, ο οποίος «άδειασε» την κ. Ρέντιγκ υπενθυμίζοντας πως δεν είναι «αρμόδια» για αυτά τα θέματα, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε προτάσεις που κατατείθενται μεσω συνεντέυξεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ