Ερντογάν προς Άσαντ: «Θα έρθει η μέρα που θα φύγεις και εσύ» - iefimerida.gr

Ερντογάν προς Άσαντ: «Θα έρθει η μέρα που θα φύγεις και εσύ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρό μήνυμα απέστειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι οι μέρες του στην εξουσία είναι μετρημένες υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να παραμείνει στην εξουσία «με άρματα μάχης και με κανόνια».

«Θα έρθει η μέρα που θα φύγεις κι εσύ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν απευθυνόμενος στον Άσαντ, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων στη διάρκεια διεθνούς φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Ερντογάν επέκρινε τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ ο οποίος δήλωσε στους Times του Λονδίνου ότι είναι «εντελώς έτοιμος να πολεμήσει και να πεθάνει», αν πρόκειται να αντιμετωπίσει ξένες δυνάμεις.

«Κάποιος εμφανίζεται και λέει ότι είναι έτοιμος να πεθάνει. Θα πολεμήσεις εναντίον ποίου; Θα πολεμήσεις τον μουσουλμάνο αδελφό σου τον οποίο κυβερνάς;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, καταγγέλοντας παράλληλα την καταστολή που ασκεί το καθεστώς της Δαμασκού.

«Δεν μπορούμε επ' ουδενί να θεωρήσουμε ανθρώπινη τη χρήση αρμάτων μάχης, κανονιών και όπλων εναντίον αυτών που ζητούν δικαιώματα και μια πιο ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 3.500 άνθρωποι στη Συρία, από τότε που ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης κατά του Άσαντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ