ΔΕΔΔΗΕ: Κατασκευή υποσταθμού στην πόλη της Ρόδου για να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση - iefimerida.gr

ΔΕΔΔΗΕ: Κατασκευή υποσταθμού στην πόλη της Ρόδου για να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατασκευή υποσταθμού εντός της πόλης της Ρόδου θα διασφαλίσει την ομαλή ηλεκτροδότηση σημειώνει ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στο πόρισμά του για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ότι έχουν δρομολογηθεί συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των υπηρεσιών της ΔΕΗ/Παραγωγής και του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αποκλειστεί η εμφάνιση παρόμοιων φαινομένων στο ηλεκτρικό σύστημα της Ρόδου. Τα κυριότερα συμπεράσματα της επιτροπής που συνέταξε μετά από τη συλλογή των στοιχείων, το πόρισμα, είναι:

  •  Οι κοινές συνθήκες όλων των διακοπών ήταν η λειτουργία του συστήματος σε χαμηλή ζήτηση σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα αέργου ισχύος που εμφανίστηκαν στο δίκτυο. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας, δηλαδή η εμφάνιση τόσο υψηλών επιπέδων αέργου ισχύος σε ένα μικρό αυτόνομο σύστημα με ένα μοναδικό σταθμό παραγωγής, όπως αυτό της νήσου Ρόδου, είναι εξαιρετικά σπάνιες διεθνώς. Η εν λόγω αύξηση της αέργου ισχύος στο δίκτυο προέκυψε μετά την επιβεβλημένη αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς από τα 66 kV στα 150 kV, η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2015, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τεχνική αδυναμία του ηλεκτρικού δικτύου ή του σταθμού παραγωγής της Ρόδου.
  •  Σε όλα τα συμβάντα, η συνολική ανάγκη απορρόφησης αέργου ισχύος ήταν μέσα στις δυνατότητες των μονάδων παραγωγής του ΑΗΣ Ρόδου, που βρίσκονταν σε λειτουργία και εντός των προβλέψεων του Κώδικα Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.
  •  Επιβεβαιώθηκε ότι η ασφαλής λειτουργία του συστήματος Ρόδου από πλευράς ευστάθειας τάσεως μπορεί να εξασφαλιστεί με την απορρόφηση αέργου ισχύος από τις γεννήτριες του σταθμού παραγωγής που είναι σε λειτουργία, εφόσον όλες λειτουργούν με αυτόματη ρύθμιση τάσεως, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν απαιτείται λειτουργία επιπλέον μονάδων για την απορρόφηση αέργου ισχύος και ως εκ τούτου δεν προκαλείται μεταβολή της οικονομικής λειτουργίας του ΑΗΣ Ρόδου.
  • Ως προς τη λειτουργία των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και συγκεκριμένα των Αιολικών Πάρκων, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των τριών διακοπών, δεν προκύπτει οποιαδήποτε αρνητικά συνεισφορά τους στα συμβάντα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΔΔΗΕ διακοπές ρεύματος ρόδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ